سئو و بهینه سازی

الگوریتم EAT چیست و چگونه بر سئو اثر می‌گذارد؟

الگوریتم EAT گوگل چیست؟

گوگل با روی کار آوردن الگوریتم EAT تخصص را چاشنی رتبه بندی نتایج خود کرد. E-A-T در لغت به معنای تخصص (Expertise)، اقتدار (Authoritativeness) و اعتماد (Trustworthiness) است. گوگل از EAT برای بررسی ارزشمند بودن محتواها برای کاربران استفاده می‌کند.

پس از روی کار آمدن EAT و تاثیرگذاری آن بر روی وب موارد زیر مورد اهمیت واقع شد:

  • تخصص نویسنده محتوا
  • معتبر بودن نویسنده محتوا
  • خود محتوا و وب‌سایت
  • قابل ‌اعتماد بودن سازنده محتوا
  • قابل اعتماد بودن خود محتوا و وب‌سایت

مفهوم قابل اعتماد بودن authoritativeness در الگوریتم EAT

در الگوریتم EAT، مفهوم قابل اعتماد بودن (authoritativeness) به میزان اطلاعات و مهارت یک منبع اطلاعاتی و میزان اعتماد و رضایت کاربران از آن منبع اشاره دارد. به عنوان مثال، یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد و معتبر، مانند یک سایت دانشگاهی یا یک سایت خبری با سابقه‌ قوی، اطلاعات بهتر و دقیق‌/تری را ارائه می‌دهد که به نوبه خود باعث اعتماد و رضایت بیشتر کاربران می‌شود.

در الگوریتم EAT، برای تأیید قابل اعتماد بودن یک منبع اطلاعاتی، معیارهای متعددی در نظر گرفته می‌‌شود. این معیارها شامل عواملی مانند اطلاعات تخصصی، شفافیت، محتوای اصیل و متعارف، منابع و مراجع قابل اعتماد، سابقه‌ فعالیت و تأثیرگذاری در حوزه‌ مورد نظر می‌‌شود.

با توجه به این معیارها، الگوریتم EAT سعی می‌کند منابع اطلاعاتی قابل اعتماد را در نتایج جست و جو و جایگاه‌‌های نمایشی خود مورد تأیید و ترجیح قرار دهد. به عنوان مثال، در صورتی که یک سایت مطمئناً به دلیل بی‌ تأثیری در حوزه‌ مورد نظر، یا به دلیل ارائه‌ اطلاعات نامعتبر و غلط، به عنوان منبع قابل اعتماد مورد تأیید قرار نگیرد، ممکن است در نتایج جستجو الگوریتم EAT قرار نگیرد و نتواند به رتبه‌ برتری دست پیدا کند.

مفهوم تخصص expertise در الگوریتم EAT

از قدیم نیز گفته‌اند “کار را به کاردان بسپر” گوگل پس از الگوریتم EAT نیز بر این اصل تمرکز بیشتری نموده است. گوگل در تلاش است تا متخصص بودن نویسنده هر یک از محتواها را در زمینه‌ای که محتوای مذکور توسط وی نوشته شده است بسنجد و پس از اینکه تخصص وی تایید شد، محتوای نوشته شده توسط او نیز ارزش بیشتری پیدا کرده و در نتایج گوگل رتبه بهتری کسب خواهد نمود.

مفهوم اعتبار یا Trustworthiness در الگوریتم EAT

یک وب سایت در زمانی معتبر شناخته می‌شود که محتوای آن به درستی و با دقت توسط یک نویسنده حرفه‌ای و دارای سابقه و تجربه نوشته شده باشد. مشخصا محتواهای کپی شده از سایر سایت‌ها اعتماد خاصی را جلب نکرده و ارزشمند نخواهند بود.

همزمان با روی کار آمدن الگوریتم EAT، مفهوم دیگری به نام YMYL توسط گوگل رو نمایی شد. در ادامه به معرفی YMYL خواهیم پرداخت تا بیشتر با آن نیز آشنا شوید.

منظور گوگل از YMYL چیست؟

اگر وب سایتی دارید که با اموال و یا جان مردم سر و کار دارد مشخصا مشمول شرایط مربوط به YMYL خواهید شد. به طور کلی صفحات YMYL که با اموال و دارایی و جان مردم سر و کار دارند در موضوعات زیر دسته بندی می‌شوند:

  • حوزه اطلاعات حقوقی
  • حوزه پزشکی و سلامت
  • حوزه مالی و سرمایه‌ گذاری

برای YMYL تفاوتی میان یک پست بلاگ که نشات گرفته از تجربه فردی است و یا یک پست سایت که از روی دانش نوشته شده است وجود ندارد و کلیه این دست محتواها می‌بایست تحت استاندارد‌های تعیین شده توسط YMYL نوشته شده باشند. استانداردهایی که YMYL از آن‌ها تبعیت می‌کند دقیقا همان الگوریتم EAT است.

چرا E-A-T خیلی مهم است و چه تاثیری در سئو دارد؟

شاید حالا بتوانید ساده‌تر به این سؤال پاسخ دهید. بدون شک گوگل به دنبال این است که ببیند شما تا چه اندازه برای مخاطب خود اهمیت قائل هستید. این سخت‌گیری زمانی بیشتر می‌شود که تشخیص دهد سایت شما و محتوای آن با پول یا زندگی افراد ارتباط دارد. به همین دلیل تلاش می‌کند تا از الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین فاصله بگیرد و تا جایی که می‌تواند خودش را در قالب یک انسان واقعی قرار دهد. این مسئله آنقدر برای گوگل اهمیت دارد که برای این کار از نیروی انسانی استفاده می‌کند. طبیعتا اگر کاربری به سمت شما بیاید ولی نتواند تخصص، اعتبار و اعتماد لازم را دریافت کند، به سراغ رقبای‌تان می‌رود و دیگر به شما سر نخواهد زد. شاید امتیازاتی که مسئولان کنترل کیفیت گوگل در نظر می‌گیرند به صورت مستقیم در رتبه یک سایت در صفحه سرپ (SERP) تاثیر نداشته باشد، ولی مهم اینجاست که در ارزیابی محتوای باکیفیت تاثیر مستقیم دارد و می‌تواند به صورت غیرمستقیم در نتایج مؤثر باشد.

روش‌های بهینه‌سازی سایت بر مبنای الگوریتم E.A.T

در بخش‌های قبلی با الگوریتم EAT و ساختار آن آشنا شدیم. اما سؤال اینجاست که چگونه می‌توان از این الگوریتم برای بهبود سایت استفاده کرد؟ در ادامه راهکار‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که باعث حفظ جایگاه سایت و اعتبار آن می‌شود.

 بهبود کیفیت محتوا

اولین کاری که باید برای کسب جایگاه مناسب و رقابت با دیگر سایت‌ها انجام داد، تولید محتوایی جامع و قابل اعتماد است. این محتوا باید به صورت منظم و در فواصل زمانی مشخص، اتنشار یافته و پس از مدتی به روز‌رسانی شوند. برای تولید چنین محتوایی، بهتر است که از منابع علمی مشخص استفاده کنیم.

استفاده از پروتکل HTTPS

اعتماد، یکی از اصول سه‌گانه در الگوریتم EAT گوگل است. به همین خاطر بهتر است که از تمام توان خود برای ایجاد بستری مطمئن در سایت استفاده کنیم. یکی از این اقدامات ضروری، استفاده از پروتکل HTTPS است. چون کاربر با دیدن این پروتکل، از امنیت داده‌های خود مطمئن می‌شود. پس بدون هیچ استرسی در سایت شما ثبت نام کرده و اطلاعات شخصی یا کارت اعتباری خود را وارد می‌کند. استفاده از این پروتکل نه تنها برای کاربر، بلکه خود گوگل هم مهم است. چون گوگل در بررسی سایت و رتبه‌بندی آن‌ها، این موضوع را مد نظر قرار می‌دهد.

دریافت بک لینک با کیفیت

گاهی اوقات برای کسب اعتبار در بازار یا سایت‌های اینترنتی، نیاز به معرف داریم. مثلاً شاید برای خرید چکی از یک عمده فروش، لازم باشد تا یک بازاری معتبر شما را ضمانت کند. یا اینکه همان اول کار بگویید که از طرف فلانی آمده‌اید تا به واسطه اعتبار همان فرد، به شما جنس بدهند. این نوع از اعتبار در بین سایت‌های اینترنتی هم وجود داشته و به آن بک لینک می‌گویند. گرفتن بک لینک از دامنه‌های معتبر و مرتبط با حوزه فعالیت سایت، جزو استراتژی‌های اساسی سئو است. چون از نظر گوگل، محتوایی که بک لینک گرفته معتبر است.

کسب رضایت کاربران

دلیل اصلی تولید محتوا، رفع نیاز کاربر و پاسخگویی به سؤالی است که او در ذهن دارد. اما تا چه اندازه در انجام چنین وظیفه‌ای موفق بوده‌ایم را، از بازخورد مخاطبان می‌توان فهمید. چون رضایت کاربران بسیار مهم است و باید اعتماد آن‌ها را به خود جلب کنیم. این کار را می‌توان با پاسخگویی به بازخورد‌های دریافتی انجام داد. یا اگر برای استفاده از خدمات نیاز به راهنمایی داشت، تجربه خود را در اختیار او بگذاریم.

مشخص بودن نویسنده هر مطلب

نویسنده مقالاتی که در سایت منتشر می‌شوند، باید مشخص باشند. چون کاربر برای اطمینان به محتوای سایت شما، به اطلاعاتی در خصوص نویسنده آن نیاز دارد. مثلاً فرض کنید که شما دندان درد دارید و به دنبال راهکاری برای درمان آن هستید. اما در حین جستجوی خود در بین سایت‌های اینترنتی با دو مقاله در دو سایت مختلف مواجه می‌شوید. یکی از این مقالات را دندانپزشک نوشته و دیگری را یک نویسنده سرشناس. محتوای کدام یک از این دو نفر برای شما قابل اعتمادتر است و از آن را برای پیدا کردن درمان درد خود استفاده می‌کنید؟

مطمئناً پاسخ شما مقاله‌ای خواهد بود که دندانپزشک آن را نوشته است. پس نه تنها محتوای یک سایت، بلکه اطلاعات نویسنده آن نیز برای کسب اعتماد کاربر مهم است. استفاده از نمایه برای نویسنده و قرار دادن معرفی مختصری از آن، کیفیت کار را بالا می‌برد. حتی می‌توان راه‌های ارتباطی با نویسنده همچون آدرس‌ایمیل و شبکه‌های اجتماعی را در سایت قرار داد.

بهینه‌سازی صفحه درباره ما

مخاطبی که برای اولین بار وارد سایت شده، هیچ اطلاعاتی در خصوص کسب و کار یا حوزه فعالیت شما ندارد. پس در اولین فرصت به سراغ صفحه «درباره ما» می‌رود. بنابراین شما از قبل، اطلاعاتی مربوط به هویت خود، خدمات سایت، محل استقرار و راه‌های ارتباطی را در این صفحه قرار دهید. چون هر چقدر که صفحه «درباره ما» سایت شما بهینه‌تر باشد، کاربران راحت‌تر به شما اعتماد خواهند کرد.

طراحی چارچوب محتوایی

اکثر سایت‌های موفق برای بهبود کیفیت محتوای خود، یک چارچوب مشخص دارند. رعایت این چارچوب برای تمامی افراد مجموعه مانند تولید‌کنندگان محتوا لازم است. چون هر محتوایی که قصد نوشتنش را دارید، باید به صورت تخصصی بررسی و یک اصول نگارشی داشته باشد. از طرفی دیگر لازم است تا برنامه محتوایی مخصوص به خود داشته باشید. البته صرف انتشار محتوا مهم نبوده و برنامه محتوایی شما باید متناسب با نیاز مخاطب در آینده باشد.

استخدام نویسنده متخصص

امروزه فریلنسر‌های زیادی هستند که کار تولید محتوا را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهند. شما به عنوان مدیر سایت می‌توانید با چنین افرادی قرارداد بسته و از آن‌ها محتوای تخصصی بخواهید. پس نیازی به استخدام فرد و پرداخت هزینه‌های اضافی نیست. البته قبل از انتشار هر محتوایی، خودتان آن را بررسی کنید تا خیالتان از بابت کیفیت کار راحت باشد.

ایجاد پرسونای شخصی

آخرین راهکاری که می‌توان برای بهبود کیفیت محتوای سایت انجام داد، اشاره به تخصص و رزومه کاری است. مثلاً اگر یک مدرک تحصیلی خاصی دارید یا قبلاً در یک کنفرانس شرکت کرده‌اید، آن را در صفحه «درباره ما» بیاورید. این کار برای جلب اعتماد و اثبات توانایی‌های شما به گوگل است و نیازی به اغراق ندارد.

فرق الگوریتم EAT با EEAT در چیست؟

الگوریتم EEAT در اصل یک به روز‌رسانی از الگوریتم EAT است. حرف E اضافه شده به این دستورالعمل، مربوط به Experience یا همان تجربه نویسنده است. گوگل سعی کرد تا در بروز‌رسانی‌های بعدی در خصوص الگوریتم EAT، این فاکتور ارزشمند را نیز به معیار‌های مورد بررسی خود اضافه کند. این نشان می‌دهد که تجربه و دست اول بودن موضوع هر صفحه، برای گوگل مهم است و این اهمیت را با امتیاز دادن بیشتر به نویسنده با تجربه نشان می‌دهد.

البته در این خصوص هم باید به گوگل و دستورالعمل جدیدش حق داد. چون بخشی از کیفیت یک مطلب، بستگی به تجربه نویسنده دارد. مثلاً فردی که تجربه کار کردن با گوشی آیفون 14 را دارد، بهتر می‌تواند در خصوص امکانات آن بنویسد. مطمئناً مطلب نوشته شده توسط چنین فردی به مراتب بهتر از فردی خواهد بود که صرفاً از دور گوشی آیفون را دیده است. این دقیقاً همان تمایزی است که گوگل به آن امتیاز می‌دهد.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *