سئو و بهینه سازی

الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست؟ دلیل ارائه الگوریتم موبایل فرست

الگوریتم Mobile First Index گوگل چیست؟

همان‌طور که از اسم الگوریتم Mobile First Index مشخص است، این الگوریتم گوگل معرفی شد تا نسخه موبایل وب‌سایت‌ها را در اولویت ایندکس قرار دهد و رتبه‌بندی سایت‌ها در نتایج جستجو را بر اساس این نسخه انجام دهد. اگر ترافیک ورودی سایت‌تان از ربات‌های خزنده موتور جستجو را بررسی کنید، از زمان معرفی الگوریتم Mobile First Index افزایش معناداری در ترافیک ربات‌های موبایلی را مشاهده خواهید کرد. همچنین می‌بینید صفحات کش‌شده از سایت‌تان، بیشتر صفحاتی از نسخه موبایل آن هستند.

البته این الگوریتم قرار نیست تنها به نسخه موبایل سایت‌ها توجه کرده و نسخه دسکتاپ آنها را کلاً نادیده بگیرد، بلکه نسخه موبایل را در اولویت قرار می‌دهد. درواقع اگر سایتی هنوز نسخه موبایل نداشته باشد، از ایندکس گوگل خارج نمی‌شود؛ اما نداشتن نسخه موبایل تأثیر منفی خود را بر رتبه سایت در نتایج جستجو نشان خواهد داد. علاوه بر این سایت‌هایی که تجربه بهتری برای کاربران موبایلی ایجاد می‌کنند، می‌توانند رتبه‌های بالاتری حتی در جستجوهای دسکتاپ بدست آورند.

گوگل این تغییرات را یک شبه ایجاد نکرده است، بلکه به مرور جستجوی موبایلی را در اولویت قرار داد تا وب‌مسترها فرصت کافی برای تطبیق ‌دادن سایت‌ها با الگوریتم Mobile First Index داشته باشند. ابتدا در سال 2016 این الگوریتم جدید معرفی و بر روی برخی سایت‌ها آزمایش شد. در اوایل سال 2018 الگوریتم گسترش پیدا کرد تا آنجا که در اواخر همین سال نیمی از سایت‌هایی که گوگل خزش می‌کرد، شامل الگوریتم Mobile First Index شدند. پس از آن در اواسط سال 2019 گوگل تصمیم گرفت این الگوریتم را به صورت پیش‌فرض برای همه سایت‌هایی که تازه راه‌اندازی می‌شدند، اجرا کند. در سال 2010 گوگل اعلام کرد 70 درصد سایت‌های اینترنتی شامل این الگوریتم جدید شده‌اند و تا سپتامبر همین سال همه سایت‌ها با این الگوریتم سنجش می‌شوند. همه‌گیری ویروس کرونا اما برنامه‌های گوگل را کمی به عقب انداخت تا در ماه مارس سال 2021 استفاده آزمایشی از الگوریتم Mobile First Index برای همه سایت‌ها شروع شود.

تاثیر الگوریتم اولویت با موبایل بر روی وبسایت ها چیست؟

در صورتی که نسخه موبایل و دسکتاپ سایت شما از لحاظ محتوا یکی باشد این الگوریتم روی سایت شما مثل قبل اجرا می شود و امتیاز هم دریافت می کنید. سایت‌ هایی که از دو آدرس گوناگون برای نسخه موبایل و دسکتاپ خود بهرمند هستند بیش از حالت پیش زیر ذره‌بین الگوریتم اولویت با موبایل گوگل هستند.

این الگوریتم در درک گوگل از محتوای سایت ‌های ریسپانسیو نیز تغییری به وجود نمی آورد زیرا محتوای این سایت ها در نسخه موبایل و دسکتاب کم و زیاد نیست و فقط نحوه نمایش آن متفاوت است.

الگوریتم اولویت با موبایل کدام سایت ها را تنبیه می کند؟

  • سایت هایی که فاقد نسخه موبایلی هستند.
  • سایت هایی که واکنشگرا یا ریسپانسیو نیستند.
  • سایت هایی که نسخه جدا گانه برای موبایل ندارند.

تا به اینجای کار با الگوریتم اولویت با موبایل، نحوه عملکرد و تاثیراتی که بر روی سایت ها گذاشه است آشنا شدید. همچنین با عواملی که باعث می شود که توسط این الگوریتم جریمه شوید آشنا شدید. اکنون می خواهیم شما را با راهکار هایی که با استفاده از آن ها می توانید که سایت خود را برای الگوریتم Mobile First Index بهیته کنید، آشنا کنیم.

سایت خود را به صورت ریسپانسیو طراحی کنید و توجه داشته باشید که سایت واکنشگرا بهتر از دو نسخه جداگانه است.

اگر دو نسخه سایت دارید باید ساختار لینک ها و محتوای هر دو نسخه یکسان باشد و محتوای پنهان در نسخه موبایلی نداشته باشید.

علامت گذاری schema در سایت (توضیحاتی برای موتور جستجو گوگل) را رعایت کنید.

چگونه وب‌سایت خود را برای الگوریتم موبایل فرست ایندکس بهینه کنیم؟

گوگل توصیه می‌کند برای اینکه مطمئن شوید وب‌سایت شما برای این الگوریتم بهینه‌سازی شده است، نیاز به رعایت کردن و انجام چند اقدام مختلف دارید. در اینجا برخی از مهم‌ترین آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

برای درک بهتر روند کار این الگوریتم پیشنهاد می‌کنیم ویدئوی زیر را ببینید، مارتین اسپلیت این الگوریتم را به خوبی شرح داده است:

مطمئن شوید که ربات گوگل می‌تواند به محتوای شما دسترسی داشته باشد و آن را ارائه دهد

برای این مرحله‌، باید از چند نکته مطمئن شوید:

  • اینکه از متا تگ‌های یکسانی برای کرال شدن هر دو نسخه سایت شما استفاده می‌شود. این تنظیم به صورت پیش‌فرض در اکثر وب‌سایت‌ها قرار دارد، مگر اینکه شما یا توسعه‌دهنده سایت، آن را عمدا به گونه دیگری پیکربندی کرده باشید‌. پس لازم نیست برای این موضوع خودتان را نگران کنید.
  • اینکه گوگل می‌تواند هرگونه محتوایی که بارگذاری کندی دارد را مشاهده کند.
  • اینکه شما آدرس‌های خاصی را با دستور disallow مسدود نمی‌کنید.

مطمئن شوید که محتوای شما در دسکتاپ و تلفن همراه یکسان است

سایت شما وقتی در تلفن همراه نمایش داده می‌شود، باید دارای محتوای مشابه آن روی دسکتاپ باشد. گوگل در اینجا هشدار می‌دهد که اگر عمدا محتوای کمتری روی صفحه موبایل نسبت به صفحه دسکتاپ دارید‌، باید پیش‌بینی کنید که هنگام ایندکس شدن آن صفحه‌، ترافیک خود را از دست می‌دهید.

یک نکته خاص که گوگل به آن اشاره می‏کند، این است که مطمئن شود هدرهای سایت شما در نسخه موبایلی با نمونه دسکتاپی آن مطابقت دارد.

داده‌های ساختار یافته (Schema Markups) خود را بررسی کنید

اگر داده‌های ساختار یافته‌ای در سایت خود دارید‌، مطمئن شوید که در هر دو نسخه (موبایلی و دسکتاپی) سایت شما وجود دارند. بررسی کنید و مطمئن شوید که از URL‌های صحیح در داده‌های ساختار یافته استفاده می‌کنید. اگر از دیتا هایلایتر استفاده می‌کنید‌، آن را در نسخه موبایلی سایت‌تان هم نمایش دهید.

توصیه‌های اضافی گوگل را دنبال کنید

در اینجا نکته‌های بیشتر و کامل‌تری که گوگل برای بهینه‌سازی موبایل فرست ایندکس توصیه می‌کند، ذکر شده است:

  • متادیتاهای یکسانی را در هر دو نسخه سایت خود قرار دهید.
  • هنگام نمایش تبلیغات در دستگاه‌های تلفن همراه‌، استاندارد بهینه تبلیغات برای موبایل را رعایت کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که تصاویر موجود در نسخه موبایلی سایت شما بهترین شیوه‌های سئو عکس را دنبال می‌کنند.
  • اطمینان حاصل کنید که ویدیوهای موجود در نسخه موبایلی سایت شما بهترین شیوه‌های ویدیویی را دنبال می‌کنند.

اگر سایت شما دارای نشانی‌های اینترنتی یا همان URLهای جداگانه برای نسخه‌های دسکتاپ و موبایلی یک صفحه است‌، مطمئن شوید که آن صفحات را در Search Console تایید کرده‌‏اید و همچنین بررسی کنید که آن‌ها چند تکه نشده‌اند.
خطاهای موبایلی را بررسی کنید

ربات‌های گوگل از شما انتظار ندارند در یک نگاه متوجه شوید چند مورد از عواملی که در بالا ذکر کردیم را برای آن‌ها بهینه کرده‌‎اید. آن‌ها انتظار دارند که شما مرتبا Search Console را برای خطاهای تلفن همراه بررسی کنید و در صورت بروز خطا، برای برطرف کردن آن‌ها از مسیرهای درست تلاش کنید.

از ویژگی‌های Alt برای تصاویر استفاده کنید

به خاطر داشته باشید که استفاده از تگ alt برای تصاویر با وجود اهمیت نه چندان زیادشان، ممکن است بر نحوه نمایش تصاویر شما در Google Images تاثیر منفی بگذارند.

قرار دادن ویدئو و تصویر

اطمینان حاصل کنید که فیلم‌ها و تصاویر را در مکانی مناسب برای یافتن نسخه موبایل صفحات خود قرار داده‌اید. ویدئوها یا تصاویری که به خوبی قرار نگرفته‌اند، می‌توانند روی تجربه کاربرانی که از دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند تاثیر بگذارد و این امکان را ایجاد می‌کند که گوگل این موارد را به‌طور واضح در جستجو نشان ندهد.

برای انجام این کار‌، ابتدا باید سایت خود را در Search Console ثبت کرده و یک نقشه سایت یا سایت مپ ایجاد کنید.

هنگامی که این کار را انجام دادید‌، می‌توانید از گزارش‌های Coverage و Mobile Usability برای تعیین خطاهایی که ممکن است بر عملکرد نسخه موبایلی سایت‌تان تاثیر بگذارد‌، استفاده کنید.

همچنین می‌توانید برای استخدام یک متخصص سئو اقدام کنید تا کارهای فنی سئوی سایت خود را انجام دهید. انجام این کار می‌تواند به شما در رسیدگی به سایر کمبودهایی که ممکن است رشد سایت شما را متوقف کنند‌، کمک کند: مواردی مانند صفحات یتیم‌، تگ‌های متا‌، داده‌های ساختار یافته از دست رفته‌، تصاویر خیلی بزرگ‌، مسائل مربوط به کیفیت صفحه و موارد دیگر.

تصاویر و فیلم‌های خود را بررسی کنید

حتما تصاویر و فیلم‌ها را در نسخه موبایلی سایت‌تان بررسی کنید تا مطمئن شوید بهترین شیوه را برای نمایش آن‌ها انتخاب کرده‌اید. به شما توصیه می‌کنیم حتما بررسی‎‌های زیر را انجام دهید:

کیفیت تصویر

از تصاویر بسیار کوچک یا با وضوح پایین در نسخه تلفن همراه استفاده نکنید. ممکن است تصاویر کوچک یا کم کیفیت برای قرار گرفتن در Google Images انتخاب نشوند، یا برای ایندکس شدن مناسب نباشند.

طراحی و سئو سایت مطابق با الگوریتم Mobile First Index

حتماً شما هم تاکنون متوجه اهمیت جستجوهای موبایلی در رتبه سایت‌تان شده‌اید. الگوریتم Mobile First Index درواقع مهر پایانی بر تاکید گوگل به توجه به بهینه‌سازی سایت‌ها برای گوشی‌های موبایل بود. این الگوریتم در عمل همه سایت‌هایی که مناسب گوشی‌های موبایل نبودند را کنار زد و دوران جدیدی را در طراحی سایت و سئو رقم زد.

تیم دایری لن، با سابقه دیرینه خود در زمینه طراحی سایت و سئو از ابتدا همراه با تغییرات این الگوریتم، طراحی سایت‌ها را بر اساس اصول الگوریتم Mobile First Index انجام داده است؛ به شکلی که امروزه کلیه سایت‌های طراحی‌شده توسط این مجموعه به صورت ریسپانسیو برای گوشی‌های موبایل در نظر گرفته می‌شوند. علاوه بر این سئوی سایت‌ها هم کاملاً مطابق با اصول این الگوریتم انجام می‌شود. در صورتی که نیاز به اطلاعات تکمیلی در زمینه طراحی سایت و سئوی خود دارید، می‌توانید با مراجعه به صفحه مشاوره رایگان طراحی سایت با کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان با شما تماس (02166720986) بگیرند.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *