سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو کلاه سیاه به مجموعهای از روشها و تکنیکهای غیر قانونی افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو گفته میشود، روشهایی که از قوانین گوگل تبعیت نمیکنند.
روش سئو کلاه سیاه دقیقا خلاف روش سئو کلاه سفید است. در هر دو روش هدف بهینهسازی سایت است با این تفاوت که در روش اول بدون در نظر گرفتن قوانین و در روش دوم با پیروی کردن از قوانین بهینهسازی را انجام میدهیم. در روش سئو کلاه سیاه برای رسیدن به هدف نیاز نیست مدت زیادی منتظر بمانیم و علاوه بر زمان میزان هزینهها در این روش کاهش پیدا میکنند. البته این روش نتیجه پایداری ندارد و هر لحظه ممکن است سایت ازجانب الگوریتمهای گوگل مجازات شود و در پی مجازات، سایت شما اعتبار خود را دست داده و از صفحه نتایج جستجو حذف شود.
هدف ما در این بخش آموزش تکنیکهای سئو کلاه سیاه به شما نیست! بلکه قصد داریم با روشهایی که به ظاهر بر سئو سایت تاثیر مثبت دارند ولی در عمل موجب جریمه سایت شما میشوند آشنا شوید.
اصلاً چرا تکنیکهای سئو کلاه سیاه وجود دارند؟
حالا که این دست از روشهای کلاه سیاه، اینقدر از طرف گوگل محکوم میشوند، اصلاً چه دلیل دارد که نوشته شوند و به کاربران آموزش داده شوند؟
مقالات آموزشی در حوزه سئو، معمولا توسط متخصصین این حوزه یا حداقل کسانی که در این زمینه فعال هستند نوشته میشود. این افراد معمولا آنالیزهای دقیقی در مورد میزان جستجوی کلمات انجام میدهند و هر مقاله ای که نگارش میکنند با هدف کسب جایگاه در عبارات مشخصی خواهد بود.
شاید بتوان گفت مهمترین دلیل وجود این دست مقالات، تقاضای بالا و تعداد جستجوهای مرتبط با آن است. افراد زیادی به دنبال یادگیری تکنیکهای سئو کلاه سیاه هستند و این فرصت مناسبی برای جذب بازدیدکننده خواهد بود. از طرفی، شما وقتی در مورد تکنیکهای ممنوعه گوگل شناخت پیدا میکنید، میتوانید با آگاهی بهتری روشهای درست و اصولی را در سایت خود پیاده کنید چراکه میدانید چه روشی درست و چه روشی نادرست است و با اشتباهات بزرگ در سئو کلاه سیاه آشنا شوید.
آشنایی با تکنیکهای خطرناک سئو کلاه سیاه
تکرار بیش از حد کلمات کلیدی (Keyword Stuffing)
این روش شامل قرار دادن کلمات کلیدی غیرمرتبط یا بیمعنی در متن، عنوان، توضیحات متا، تگها و غیره است. این کار باعث میشود که محتوای سایت برای کاربران نامفهوم و ناخوانا شود و گوگل آن را به عنوان اسپم شناسایی کند.
پنهانسازی (Cloaking)
این روش شامل نمایش محتوای متفاوت برای کاربران و گوگل است. به این صورت که سایت به گوگل محتوایی با کیفیت و مرتبط با کلمات کلیدی نشان میدهد اما به کاربران محتوایی با کیفیت پایین، غیرمرتبط یا حتی مضر نشان میدهد. این کار باعث میشود که کاربران به سایتهایی که مورد نظرشان نیستند هدایت شوند و گوگل آن را به عنوان تقلب تلقی کند.
ریدایرکتهای فریبکارانه (Sneaky Redirects)
این روش شامل ارسال کاربران و گوگل به صفحات مختلف با استفاده از ریدایرکتهایی است که بر اساس IP، دستگاه، مرورگر و غیره تعیین میشوند. به این صورت که سایت به گوگل صفحهای با محتوای مرتبط با کلمات کلیدی نشان میدهد اما به کاربران صفحهای با محتوای غیرمرتبط یا تبلیغاتی نشان میدهد. این کار باعث میشود که کاربران به سایتهایی که مورد نظرشان نیستند هدایت شوند و گوگل آن را به عنوان تقلب تلقی کند.
محتوای بیکیفیت (Low Quality Content)
این روش شامل تولید یا کپی محتوایی است که ارزشی برای کاربران ندارد و فقط برای جذب ترافیک از گوگل انجام میشود. این محتوا ممکن است حاوی اشتباهات نگارشی، املایی، گرامری، اطلاعات نادرست، محتوای تکراری یا دزدیده شده باشد. این کار باعث میشود که محتوای سایت برای کاربران بیارزش و ناخوانا شود و گوگل آن را به عنوان اسپم شناسایی کند.
سوءاستفاده از اسکیما مارکآپ (Schema Markup Abuse)
این روش شامل استفاده نادرست از اسکیما مارکآپ برای نمایش اطلاعات اضافی در نتایج جستجو است. اسکیما مارکآپ یک قالب استاندارد برای نشان دادن اطلاعات ساختاریافته در محتوای وب است. این اطلاعات ممکن است شامل نظرات، امتیازات، قیمتها، تاریخها و غیره باشند. این کار باعث میشود که سایت در نتایج جستجو بیشتر دیده شود و کلیکهای بیشتری بگیرد. اما اگر این اطلاعات با محتوای واقعی سایت همخوانی نداشته باشند یا به صورت تقلبی اضافه شوند، ممکن است موجب جریمه یا حذف اسکیما مارکآپ توسط گوگل شوند.
شبیهسازی مقاله (Article Spinning)
این روش شامل تغییر یا بازنویسی مقالات دیگران با استفاده از سینونیمها، جابجایی کلمات یا جملات، اضافه یا حذف بخشها و غیره است. این کار با هدف ایجاد محتوای جدید و منحصربهفرد انجام میشود اما در واقع محتوای تکراری و بیمعنی تولید میکند. این کار باعث میشود که محتوای سایت برای کاربران نامفهوم و ناخوانا شود و گوگل آن را به عنوان اسپم شناسایی کند.
صفحات درگاهی (Doorway Pages)
صفحات درگاهی، یکی از روشهای سئو کلاه سیاه به حساب میآیند و ممکن است در کوتاه مدت رتبه سایت را در نتایج جستجو افزایش دهند اما در بلند مدت موجب جریمه یا حذف سایت از موتورهای جستجو میشوند. گوگل به شدت با این صفحات مبارزه میکند و سعی میکند آنها را از نتایج جستجو حذف یا کاهش رتبه دهد.
محتوای دزدیده شده Scraped Content
برخی از سایت ها تلاش میکنند با جمعآوری محتوا از سایت های دیگر تعداد صفحات خود را افزایش داده و شانس خود را برای کسب جایگاه افزایش دهند. در این مسیر توجهی نیز به ارتباط موضوعی و کیفیت محتوای جمعآوری شده ندارند.
رفتار مشکوک در صفحه Malicious behavior
بسیاری از صفحات اینترنتی، بهویژه آنهایی که به هر طریق هک شده باشند رفتارهایی آزاردهنده و بدون اجازه کاربر انجام میدهند. برخی از رفتارهای مشکوک از نظر گوگل عبارتند از:
- باز کردن پاپ یا تبلیغات بسیار بعد از کلیک کاربر بر روی بخشی از صفحه یا با ورود به صفحه.
- انتقال خودکار کاربر به سایت ها یا نرم افزارهای دیگر مانند تلگرام.
- دانلود خودکار فایل بر روی سیستم کاربر بدون کسب اجازه.
- نصب ویروس یا تروجان بر روی سیستم کاربر.
- تغییر homepage مرورگر کاربر یا تغییر تنظیمات مرورگر.
معرفی سایت های اسپمر به گوگل
اگر شما سایت هایی را می شناسید که استانداردهای گوگل را رعایت نکرده اند ولی همچنان جایگاه مناسبی در نتایج دارند به این معنی است که الگوریتم ها قادر به شناسایی این رفتار نبوده اند. به همین منظور بخشی برای معرفی سایت های اسپمر به گوگل در نظر گرفته شده است که با مراجعه به صفحه Spam Report قابل دسترسی است.
با ارسال درخواست شما این صفحه توسط یک انسان بررسی شده و در صورتیکه قوانین مبارزه با اسپم گوگل را نقض کرده باشد با جریمه مواجه خواهد شد. البته جریمه دستی همواره به معنی حذف کلی صفحه از ایندکس گوگل نیست و در بسیاری موارد همراه با کاهش رتبه همراه است.
👌👌👌