سئو و بهینه سازی

کاملترین چک لیست سئو ۲۰۲۴

چک‌ لیست‌ بهترین دستیاری است که می‌توانید در کنار خود داشته باشید تا در انجام مراحل کارهای مختلف، چیزی را از قلم جا نیندازید. چک لیست سئوی ۲۰۲۴ همین ویژگی را برای اهل سئو دارد و کمک می‌کند تا تمام مراحل به‌درستی اجرا و پیاده‌سازی شود. در ادامه این مطلب، اقدامات سئو را به دسته‌های کوچک‌تر سئوی داخلی، سئوی خارجی و سئوی تکنیکال تقسیم کرده‌ایم و برای هر کدام چک‌ لیست قرار داده‌ایم تا تمام موارد را موبه‌مو مطابق با استانداردهای گوگل انجام دهید.

چک لیست سئو چیست

چک لیست سئو یک لیست از کارهایی است که باید برای هر پروژه سئو انجام دهید. چک لیست ها به شما کمک می‌کنند که کارها را مرحله به مرحله پیش ببرید و چیزی را از قلم نیندازید. چرا این موضوع مهم است؟ فکر کنید در هر مرحله از پروژه سئو چیزی را فراموش کنید یا کاری را در زمان مشخص انجام ندهید. آن هم سئو که برای نتیجه دادن به خودی خود زمان زیادی می‌برد. معلوم است که هر قدم اشتباهی یا هر فراموشکاری کوچکی یک عقبگرد بزرگ در پروژه شماست.

چک لیست سئو به شما یادآوری می‌کند که باید در هر مرحله چه کاری را در چه زمانی انجام دهید. این چهارچوب دقیق علاوه بر این که به شما نظم می‌دهد، کار مستندسازی را هم بر عهده می‌گیرد و در نتیجه شما برای هر پروژه تصویر دقیقی از مراحل کارتان دارید.

چرا به چک لیست سئو نیاز داریم؟

هر چقدر هم که به سئو مسلط باشید، باز هم ممکن است برخی موارد را فراموش کنید؛ چون تعداد فاکتورها و جزئیات هر بخش سئو بسیار زیاد است. به همین دلیل است که با داشتن یک چک لیست کامل سئو می‌توانید همه موارد سئوی سایت را یکجا بررسی کنید و هر کدام را برای سایت خود تیک بزنید.

چک لیست اولیه سئو

قبل از اینکه وارد هر بحث تخصصی سئو شوید، باید موارد پایه‌ای و پیش‌زمینه سئو را برای سایت خود رعایت کنید. با راه‌اندازی چند ابزار کمکی می‌توانید وضعیت سایت خود را هر لحظه بررسی کنید و نتایج هر تغییر را با این ابزارها چک کنید.

راه‌اندازی سرچ کنسول گوگل

گوگل سرچ کنسول یک سرویس آنلاین رایگان و بسیار قدرتمند برای سئو است. با سرچ کنسول می‌توان وضعیت رتبه‌بندی و نمایش صفحات در نتایج گوگل را ارزیابی کرد و از مشکلات احتمالی سایت باخبر شد. در واقع می توان با اطمینان گفت که هر وبمستری برای موفقیت سئو، به ثبت سایت خود در سرچ کنسول نیاز دارد. مهم‌ترین کارهایی که با ابزار سرچ کنسول می‌توان انجام داد:

مشاهده‌ی میزان ترافیک‌ کلمات کلیدی

  • مشاهده‌ی میزان ورودی صفحات سایت از نتایج گوگل
  • معرفی نقشه سایت (sitemap) به گوگل
  • رفع خطاهای ‏سایت
  • دریافت پیام از تیم جستجوی گوگل

راه‌‌اندازی بینگ وبمستر

گوگل تنها موتور جستجو نیست، پس سرچ کنسول سایت هم تنها ابزار وبمستران برای بررسی وضعیت سایت نیست. اگر قرار است برای یک‌سوم کل جستجوهای وب، سایت خود را در بینگ بهینه کنید، به ابزار آن یعنی Bing Webmaster Tools نیاز خواهید داشت. این ابزار همانند گوگل سرچ کنسول به شما اجازه می‌دهد اطلاعات ترافیک و رتبه‌بندی و مشکلات سایت خود را ببینید. علاوه بر آن، Bing Webmaster Tools ویژگی‌های خیلی خوبی مانند ابزار تحقیق کلمات کلیدی داخلی دارد که بسیار کاربردی است.

راه‌اندازی گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس ابزاری برای تحلیل و آنالیز سایت است و شما می‌توانید آن را به طور رایگان برای سایت خود را‌ه‌اندازی کنید. شما با استفاده از این ابزار می‌توانید به اطلاعات کاملی از میزان ترافیک ورودی، رفتار کاربران در سایت و کلی اطلاعات سودمند دیگری در قالب گزارش دست پیدا کنید. به‌صورت جزئی‌تر، می‌توانید موارد زیر را در گوگل آنالیتیکس بررسی کنید:

  • صفحات پربازدید سایت خود را ببینید
  • کانال‌های ترافیک سایت را شناسایی کنید
  • میانگین بانس ریت، بازدید صفحات و زمان حضور کاربران در سایت
  • ترافیک لحظه‌ای و بازه‌ای سایت را بررسی کنید
  • و …

نصب افزونه یوست یا رنک‌ مث برای سایت‌های وردپرسی

برای اینکه بتوانید سئوی داخلی سایتتان را بهینه کنید، به یک افزونه سئوی وردپرس نیاز خواهید داشت. معروف‌ترین افزونه برای سایت‌های وردپرسی، افزونه یوست سئو (Yoast Seo) است که بین وبمستران و مدیران سایت شهرت زیادی دارد. در چند سال اخیر، رنک مث (Rank Math) به لیست افزونه‌‌های سئو اضافه شد و با امکانات گسترده‌ای که دارد، توانست در میان کاربران محبوب شود. برای انتخاب یکی از این دو افزونه‌ها، بهتر است ویژگی‌های هر یک را خوب بررسی کنید و ببینید کدام قابلیت‌ها برای شما کاربرد بیشتری دارد و به نیاز شما پاسخ می‌دهد.

براتون مفید بود؟

یک ستاره << >> پنج ستاره

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *