پشتیبانی فنی سایت

لینک شکسته – آموزش پیدا کردن و رفع Broken Link – تاثیر لینک شکسته در سئو

لینک شکسته (Broken Link) چیست؟ بررسی لینک‌های شکسته و رفع آن

به لینکی که با کلیک بر روی آن به صفحه بدون محتوا وارد شده‌اید Broken Link یا لینک شکسته، و صفحه ای که بعد از کلیک بر روی آن مشاهده می‌کنید صفحه 404 یا 404 page گفته می‌شود. لینک‌های شکسته به طور کلی دو دسته هستند. یکی لینک شکسته داخلی و دیگری لینک شکسته خارجی.

بررسی لینک شکسته بک لینک‌ها

به لینک‌هایی که در وب پیچ‌های دیگر وجود داشته و پیوندی به محتوای وب‌سایت شما ایجاد می‌کنند، بک لینک گفته می‌شود. در واقع بک لینک‌ها هم مانند لینک‌های خارج از سایت شما هستند. در مواقعی که محتوای پیچ یا آدرس URL وب‌سایت خود تغییری ایجاد کرده و یا برخی صفحات وب‌سایت را حذف می‌کنید؛ بک لینک‌ها دیگر قادر به پشتیبانی از وب‌سایت شما نخواهند بود. بروز این شرایط نیز مانند دو مورد قبلی در رتبه‌بندی وب‌سایت شما در گوگل تأثیر منفی خواهد داشت.

بررسی لینک شکسته لینک‌های خارجی

لینک‌های خارجی، کاربر وب‌سایت را از یک وب‌سایت به یک وب‌سایت دیگر منتقل می‌کند. معمولاً اطلاعات و محتوای موجود در این لینک خارجی با موضوع وب‌سایت مبدأ در ارتباط است. زمانی که لینک‌های خارجی دچار مشکل می‌شوند، به آنها Broken External Links می‌گویند.

در صورتی که پس از کلیک بر روی یک لینک خارجی با پیغام خطا مواجه شدید، این بدان معناست که این لینک خارجی دیگر وجود نداشته یا تغییر لوکیشن داده است. وجود لینک‌های خارجی شکسته در وب‌سایت، به تجربه کاربری بازدیدکنندگان سایت و رتبه‌بندی سایت شما در موتور جستجوی گوگل آسیب خواهد زد.

بررسی لینک شکسته لینک داخلی

یک لینک داخلی با هدف جابه‌جا کردن کاربر از یک صفحه سایت به صفحه دیگر ایجاد می‌شود. در صورتی که لینک‌ داخلی سایت دچار مشکل شده و به لینک شکسته تبدیل شود، به آن Broken Internal Link گفته می‌‌شود. وجود بروکن لینک‌های داخلی به اعتبار وب‌سایت شما در موتور جستجوی گوگل آسیب خواهد زد. اما چه چیزی سبب ایجاد لینک شکسته داخلی در وب‌سایت شما می‌شود؟

  • تغییر URL وب‌سایت
  • حذف صفحه از وب‌سایت
  • حذف برخی صفحات در طول انتقال یک صفحه

علل به وجود آمدن لینک های شکسته
در ادامه دلایل به وجود آمدن لینک‌های شکسته را بیان کرده، بنابراین باید از وقوع آنها در وهله اول جلوگیری کرد.

علل به وجود آمدن لینکهای داخلی شکسته

  • مسائل فنی
  • محتوای قدیمی
  • بخش‌های حذف شده از وبسایت (مانند یک دسته‌بندی یا چندین پست)
  • تغییر سیستم مدیریت محتوا (CMS)
  • اضافه شدن صفحات

دلایل دیگری هم وجود دارد اما دلایل بالا رایج‌ترین اینها هستند. در صورتیکه دامنه سایت را تغییر دهید می‌تواند منجر به ایجاد لینک شکسته شود و آن را باید فورا با ایجاد ریدایرکت 301 (301 redirect) برطرف کنید. یکی از کارهایی که ما در مجموعه دایری لن همواره انجام می دهیم، بررسی و چک کردن لینک های شکسته در وب سایت ها و برطرف کردن آنهاست، برطرف کردن مشکلات لینکهای شکسته و جلوگیری از بوجود آمدن آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

انواع لینک شکسته

به طور کلی ما دو نوع لینک داریم. یکی لینکی که از یک صفحه از سایت ما به صفحه ای دیگر در سایت خودمان داده میشود که به آن لینک داخلی میگویند. دیگری لینکی است که از سایت مان به سایت دیگری داده میشود که به آن لینک به خارج میگویند. در مورد لینک های شکسته هم شرایط به همین صورت است:

لینک شکسته داخلی

همانطور که گفتم، اگر از یکی از صفحات سایت خودتان به یک صفحه دیگر از سایت لینک بدهید، این یک لینک داخلی است. حالا اگر لینک داده شده به یک صفحه 404 برسد، این یک لینک شکسته داخلی است. عمده ترین دلایل به وجود آمدن این لینک ها، اینها هستند:

تغییر آدرس

ممکن است به هر دلیلی مثل بهینه کردن آدرس صفحات سایت، تغییر یک صفحه و… آدرس یک یا چند تا از صفحاتتان را تغییر بدهید. در این شرایط لینک هایی که قبلا به این آدرس ها داده بودید، همه شان لینک شکسته شده و به صفحات 404 میرسند.

حذف محتوا

همانطور که در مثال ها هم توضیح دادم، اگر صفحه ای در سایت من وجود داشته باشد و بخواهم به هر دلیلی آن صفحه را حذف کنم، لینک هایی که به آن داده شده اند همگی شکسته محسوب شده و به صفحات 404 میرسند.

آدرس لینک اشتباه

در نهایت اگر من بخواهم به صفحه ای از سایتم لینک بدهم اما آدرس آن را اشتباه بنویسم، لینک به یک صفحه 404 میرسد. مثلا اگر به جای اینکه آدرس مقاله لینک شکسته را به این شکل بنویسم: diarylan.com/broken-link، یکی از کاراکترها را به اشتباه وارد کنم، احتمالا کاربر بعد از کلیک روی لینک وارد یک صفحه 404 میشود.

لینک شکسته به خارج

اگر زیاد سراغ مقالات وب سایت ما می آیید، میدانید که من برای تکمیل کردن محتوا و همینطور بهبود تجربه کاربران در مقالاتم دائما به سایت های انگلیسی و فارسی دیگر لینک میدهم.

حالا در این بین اگر یکی از لینک هایی که به سایتی غیر از سایت خودم میدهم، یک لینک اشتباهی باشد و کاربر را به صفحه 404 یک سایت دیگر راهنمایی کند، آن لینک هم یک لینک شکسته از نوع خارجی است. دلایل به وجود آمدن این لینک ها، اینها هستند:

  • اشتباه در نوشتن آدرس سایت و صفحه مقصد
  • حذف شدن صفحه در سایت مقصد
  • تغییر آدرس صفحه در سایت مقصد.

لینک‌های شکسته چه تأثیری در سئو سایت دارند؟

یکی از مهم‌ترین معیارهای گوگل برای تشخیص کیفیت محتوای یک صفحه، تعداد و کیفیت لینک‌های ارجاع داده شده به آن است. زمانی‌که یک لینک شکسته در یکی از صفحات شما وجود دارد عملا ارزش و اعتبار آن به جای آن‌که به صفحه ای مهم در سایت شما منتقل شود از دست می‌رود. این نکته برای لینک‌هایی که سایر سایت‌ها به شما داده‌اند حتی اهمیت بیشتری خواهد داشت.

کسب لینک از سایت‌های دیگر معمولا امری دشوار است و حالا یک صفحه 404 تمام ارزش و اعتبار آن را از بین برده است، در نتیجه این لینک‌ها می‌توانند تاثیر زیادی بر سئو سایت شما داشته باشند.

اصلاح کردن لینک‌های شکسته سایت

تا این‌جا به شما گفتیم که چه کاری باید انجام دهید تا سایت شما به لینک‌های شکسته آلوده نشود. اما اگر بخت با شما یار نبود و صفحات 404 در سایتتان زیاد باشند چطور؟ چه مراحلی را باید طی کنیم تا بتوانیم سایت خود را از ویروس لینک شکسته دور نگه داریم؟

مشاوران دایری لن آماده اند تا وب سایت شما رو به صورت رایگان بررسی کنند ولیستی از لینک های شکسته سایت را به شما تحویل دهند، برای همین جهت با ما شماره 02166720986 در تماس باشید.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *