تبلیغات اینترنتی

تفاوت بازاریابی درون‌گرا با برون‌گرا چیست؟

بررسی دقیق تفاوت بازاریابی درونگرا (Inbound) و بازاریابی برونگرا (Outbound)

بازاریابی را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد؛ بازاریابی درونگرا و برونگرا حال اینکه این دو چه تفاوتی با هم دارند بحثی است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت؛ اما اگر بخواهیم در یک کلام بگوییم، شاید بتوان گفت تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا به تفاوت دو نسل از بازاریابی باز می‌گردد. در حال حاضر همه ما در عصر تبلیغات زندگی می‌کنیم البته بازاریابی در این عصر با گذشته تفاوت‌های بسیاری داشته، به طوریکه در گذشته به صورت برونگرا و در حال حاضر به صورت بازاریابی درونگرا ارائه می‌شود. این دو عبارت در بین افرادی که در زمینه بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کنند، بسیار رواج دارد. در ادامه این مقاله به معرفی بازاریابی درون گرا و برون گرا پرداخته شده و کاربرد و تفاوت هرکدام به اختصار توضیح داده می‌شوند.

مفهوم بازاریابی درونگرا

بازاریابی درونگرا یا Inbound marketing یکی از روش های جدید بازاریابی درجهان می باشد. با توجه به گسترش استفاده از فضای مجازی و اینترنت، افزایش استفاده از این نوع بازاریابی نیزدور از انتظار نیست. امروزه بسیاری از مردم برای یافتن محصول یا خدمات مورد نیاز خود به فضای مجازی یا سایت های مختلف مراجعه می کنند تا ازاین طریق به هدف مورد نظر خود برسند. دربازاریابی درونگرا همیشه مشتری کارفرما را پیدا می کند و با آن ارتباط می گیرد. برخلاف بازاریابی برونگرا که شرکت ها باید مشتری را پیدا کنند، دراینجا عکس این موضوع وجود دارد. مشتری پس از جستجو برای محصول مورد نظر خود به سایت یا صفحه مجازی شما رجوع می کند و با شما ارتباط برقرار می کند و خرید خود را انجام می دهد. به بازاریابی درونگرا بازاریابی جاذبه ای نیز گفته می شود.

مفهوم بازاریابی برونگرا

بازاریابی برونگرا یا Outbound marketing به روش های سنتی گفته می شود که از گذشته وجود داشته است و حتی کسب وکارهای کوچک درگذشته نیز ازآن استفاده می کردند. درواقع به این معناست که در این روش باید مشتری را پیدا کرد و محصول یا خدمات را به آنها معرفی کرد. تمام کسانی که درگذشته شغلی را ایجاد می کردند می‌دانستند که بهتر است کار خود را به دیگران معرفی کنند تا بتوانند مشتریان را به سوی خود هدایت کنند. این روش شامل اقدامات مختلفی می شود، مانند ارسال پیامک، تماس تلفنی، پخش تراکت تبلیغاتی، تبلیغات تلویزیونی، ارسال ایمیل اسپم و غیره. درتمم این روش ها کارفرما سعی دارد تا کسب و کار خود را به دیگران معرفی نماید و محصول یا خدمات خود را برای آنها تشریح کند تا مشتری به این نتیجه برسد که به این محصول یا خدمات نیاز دارد. جالب است بدانید با وجود سنتی بودن این روش هنوز تقریبا 90 درصد از کسب و کارها از روش برونگرا استفاده می کنند و فقط 10 درصد از آنها به سراغ بازاریابی درونگرا می روند.

بازاریابی درونگرا یک استراتژی بازاریابی است که تمرکز آن بر فرایندها و ارتباطات داخلی سازمان است، به جای این که به طور اصلی به جلب مشتریان خارجی متمرکز باشد. در این رویکرد، سازمان به تقویت ارتباطات داخلی، ارتقاء فرهنگ سازمانی، و افزایش مشارکت کارکنان در فرآیندها و تصمیم‌گیری‌ها می‌پردازد. هدف این رویکرد افزایش تعهد و انگیزه کارکنان، ارتقاء بهره‌وری، و ایجاد یک محیط کاری مثبت و تعاملی است. با استفاده از بازاریابی درونگرا، سازمان‌ها تلاش می‌کنند تا اعضای خود را به عنوان مشتریان داخلی در نظر بگیرند و ارزش افزوده بیشتری به تجربه کاری و زندگی سازمانی آن‌ها اضافه کنند.

بازاریابی برونگرا به هنر و فرآیند تبلیغات و تبلیغات فعال در خارج از محیط داخلی یک شرکت یا سازمان اطلاق می‌شود. این نوع بازاریابی به منظور جلب مشتریان جدید، افزایش شناخت برند، و توسعه بازارهای جدید و رشد کسب و کار استفاده می‌شود. بازاریابی برونگرا شامل استفاده از روش‌هایی نظیر تبلیغات در رسانه‌های مختلف (مانند تلویزیون، رادیو، روزنامه، مجله، وب‌سایت، و شبکه‌های اجتماعی)، برگزاری رویدادها و نمایشگاه‌ها، ارتباطات عمومی، سرمایه‌گذاری در ارتباطات تبلیغاتی با سایر شرکت‌ها و انجمن‌ها، و همچنین استفاده از تکنولوژی‌های نوین نظیر بازاریابی محتوا (Content Marketing) و بازاریابی ویدئویی (Video Marketing) است. هدف اصلی بازاریابی برونگرا، افزایش نرخ تبدیل مشتریان، افزایش فروش، و ارتقای شناخت برند در بازارهای هدف است.

بازاریابی برونگرا بازاریابی درونگرا
 محتوای غیردیجیتالی که برای جلب توجه هر مشتری و فروش محصولات طراحی شده است  محتوای دیجیتالی آموزنده که هدف آن مخاطبین خاصی هستند و برای کمک به حل مشکل مصرف‌کنندگان نوشته شده است
 در بازاریابی برونگرا تبلیغات از طریق ایمیل، مجلات تبلیغاتی، بیلبوردها، رسانه و… انجام می‌­شود  تولید محتوا از طریق روش­‌های تعاملی مانند شبکه‌­های اجتماعی، وبلاگ‌­ها، گزارش‌­های خبری و وبینارها انجام می‌شود.
 پیام شما باید میان میلیون­ها پیام تبلیغاتی که مصرف­‌کنندگان دریافت می­کنند باقی بماند.  فقط به مشتریان خاصی پیام ارسال می ‌شود
 استراتژی خطی با کانال­‌های محدود  استراتژی­‌های جامع از کانال­‌های متعددی عبور می­کند.
 سنجش اثربخشی آن نسبت به تبلیغات فیزیکی دشوار است  قابل اندازه گیری از طریق نرم‌افزار بازاریابی دیجیتال

تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا

تفاوت‌های بازاریابی درونگرا و برونگرا بسیار ظریف بوده و اغلب ابهاماتی در این زمینه وجود دارد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین تفاوت‌های این نوع بازاریابی پرداخته می‌شود.

تفاوت در جهت‌گیری ارتباط

در بازاریابی برونگرا معمولاً محتوای تبلیغ ویژگی‌ها و مزایای محصول و خدمت را عنوان کرده و برای تمامی مخاطبان ارائه می‌شود. در واقع در این نوع تبلیغات، مخاطب هدف وجود ندارد و در بین تمامی مخاطبان به دنبال مشتری خواهد بود.

اما درمورد بازاریابی درونگرا اینگونه نیست. در این نوع بازاریابی، محتوا با توجه به نیازهای مشتریان تولید شده و تنها برای مخاطبان هدف ارائه خواهد شد. در واقع در بازاریابی درونگرا بر روی محصول و خدمت تمرکز نشده، بلکه بر روی مخاطب و نیازهای او تمرکز می‌شود. این نوع محتواهای مفید، مخاطبان را به بازدید مجدد از وب ‌سایت سوق داده تا در نهایت به یک مشتری و مخاطب وفادار تبدیل شود.

محدوده بازاریابی درونگرا و برونگرا

بازاریابی برونگرا در یک محدوده عام ارائه می‌شود و تمامی افراد را به عنوان مخاطب هدف خود در نظر می‌گیرد. با این نوع بازاریابی ممکن افراد نیازهایی در خود حس کنند که حتی تا قبل از این نمی‌دانستند که وجود داشته است. اما در بازاریابی درونگرا، مخاطب هدف خاص وجود دارد و با توجه به علاقمندی‌های این مخاطب، محتوای خاص و باکیفیت تولید می‌شود. در واقع دامنه بازاریابی درونگرا به نسبت بازاریابی برونگرا، محدودتر بوده و تبلیغات تنها برای گروه کوچکی تولید خواهد شد، در حالیکه تأثیرگذاری آن بسیار بیشتر است.

تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا در روش ارائه

از دیگر تفاوت‌های بازاریابی درونگرا و برونگرا می‌توان به روش‌های ارائه آن‌ها اشاره کرد. در بازاریابی برونگرا از رویکردهای سنتی بازاریابی استفاده می‌شود، مانند ارسال ایمیل، برقراری تماس تلفنی، تبلیغات در رادیو و تلویزیون و غیره. اما بازاریابی درونگرا، اشکال متفاوتی داشته و به صورت تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، اینفوگرافیک، پادکست‌ها و غیره ارائه می‌شوند.

اندازه‌گیری نتایج در بازاریابی درون گرا و برون گرا

برای اندازه‌گیری نتایج در بازاریابی برونگرا باید از روش‌های بسیار دشوار استفاده کرد که البته نتایج بدست آمده نیز دقت کافی ندارند. اما در بازاریابی درونگرا از ابزارهای مخصوص مانند آنالیتیکس برای ارزیابی نتایج و میزان موفقیت تبلیغ انجام شده، استفاده می‌شود.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *