تبلیغات اینترنتی

بازاریابی مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی (SMM)

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (smm) – سوشال مدیا مارکتینگ

SMM که مخفف عبارت Social Media Marketing به معنای بازاریابی شبکه های اجتماعی است، یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. در صورت بازاریابی مناسب در این شبکه‌ها، می‌توانید حجم زیادی از مخاطبان را جذب کرده و به کسب‌وکار خود رونق ببخشید. با توجه به فعالیت بخش زیادی از جامعه در پلتفرم‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و … حضور و استفاده از تکنیک های سوشال مدیا مارکتینگ، تقریباً برای هر کسب‌وکاری مفید واقع خواهد شد؛ اما باید در نظر داشته باشید که SMM یک کانال فروش مستقیم نیست و تنها ابزاری است برای کمک به فروش بیشتر. در واقع فروش را مستقیما انجام نمی‌دهد و نیاز به زمان دارد؛ بنابراین، پیش از استفاده از این روش باید اهداف و نیازهای خود را بررسی کرده و سپس تصمیم بگیرید.

البته قابل ذکر است که این روزها افراد زیادی برای فروش مستقیم کالا یا خدمات از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا تلگرام و … استفاده می‌کنند.

پلتفرم‌های کلیدی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی

  • فیسبوک، ساخته‌ پر درآمد مارک زاکربرگ
  • اینستاگرام، پلتفرم محبوب متا
  • توییتر یا ایکس جدید آقای ایلان ماسک
  • لینکدین، جمع کاربلدها و متخصص ها
  • تلگرام، ابزار همه کاره‌ی پاول دورف

مزایای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

حجم زیاد مخاطب، افزایش ترافیک، بهبود سئو، برندسازی و ارتباط آسان با مخاطب ازجمله مزایای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی است که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حجم زیاد مخاطب

در گذشته، بازاریابی سنتی فقط مختص به عده محدودی براساس سن، موقعیت جغرافیایی و موارد اینچنینی می‌شد اما در حال حاضر در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، شما به حجم گسترده و نامحدودی از مخاطبین در سراسر جهان دسترسی دارید. یکی از دلایل محبوبیت SMM بین بازاریابان برای ارتقا برند و توسعه کسب و کار، حجم زیاد مخاطب در این روش است. اینستاگرام دارای 200 میلیون کاربر روزانه است. ایجاد حساب کاربری فقط در این پلتفرم باعث دیده شدن کسب‌وکار شما توسط میلیون‌ها نفر خواهد شد.

افزایش ترافیک سایت

با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و لینک‌دهی و ایجاد راه ارتباطی بین پروفایل و سایت، ترافیک سایت شما افزایش پیدا می‌کند. این اتفاق تاثیر مثبتی در موفقیت و دیده شدن کسب و کار شما دارد. این نکته را در نظر داشته باشید که وب سایت شما باید آمادگی پاسخگویی به نیازهای مخاطب را داشته باشد و با طراحی کاربری آسان بتوانید مخاطب را تبدیل به خریدار واقعی کنید. در غیر این صورت هزینه کردن برای SMM بی‌فایده است!

تبدیل مخاطبین به مشتریان واقعی و وفاداری مشتری

یکی از معایب بازاریابی سنتی، عدم برقراری و حفظ رابطه طولانی مدت با مشتری است اما مارکتینگ از طریق رسانه‌های اجتماعی مبتنی بر تعامل با مخاطب است که در دراز مدت باعث ایجاد اعتماد بین مشتریان و کسب و کارها می‌شود و سود بیشتری برای کسب و کارها به وجود می‌آورد.

هرچه در شبکه‌های اجتماعی تعامل بیشتری با مخاطبان هدف خود داشته باشید، اعتبار برند شما افزایش پیدا می‌کند. ارتباط فردی و تعامل با مخاطبان هدف به معنی اهمیت قائل شدن برای آن‌ها است که منجر به ایجاد اعتماد و وفاداری بیشتر در آن‌ها می‌شود.

شخصیت‌سازی برند

شخصیت برند، تصویر اولیه‌ای است که یک محصول یا برند بعد از معرفی خود در ذهن مخاطب باقی می‌گذارد. با پرداختن به تمامی جنبه‌های یک محصول در شبکه‌های اجتماعی شما به درک شخصیت برندتان در ذهن مخاطب کمک می‌کنید.

معایب بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

SMM نیز مانند هر روش بازاریابی دیگری معایب و خطراتی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

زمان‌بر بودن

شاید بشه گفت بزرگ‌ترین عیب بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی هزینه زمانی آن است. بازدهی در طولانی مدت، برای بسیاری از کسب و کارهای نو و یا برندهای بزرگ نا امید کننده و مشکل آفرین است. همچنین اگر منبع مالی کافی برای حمایت از یک استراتژی بلند مدت را نداشته باشید، شانس موفقیتتان در SMM کاهش می‌یابد.

نیاز به نیروی انسانی

در صورت نداشتن یک تیم دیجیتال مارکتینگ کوچک و یا عدم اختصاص یک نیروی تمام ‌وقت به دیجیتال مارکتینگ، در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی با مشکل مواجه می‌شوید. چون نیاز دارید شخص یا اشخاصی به طور متمرکز استراتژی طراحی شده شما را به طور اصولی به اجرا درآورند تا شما به KPI مد نظر خود برسید و از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی خود نتیجه مثبتی دریافت کنید.

گستردگی طیف مخاطبین

در بالاتر حجم زیاد مخاطب را از مزایای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی معرفی کردیم. اما این نکته وجود دارد که علاوه بر مخاطبین واقعی ممکن است افراد منفی نیز جذب رسانه شما شوند و با اهداف متفاوتی به تخریب برند شما بپردازند. برای مثال ممکن است در محتوای معرفی محصولتان با کامنت منفی مواجه شوید که در مورد محصول شما حقیقت ندارد و فقط برای خراب کردن برند شما مطرح شده است اما برای سایر مخاطبین شما دیدگاه منفی ایجاد می‌کند.

استراتژی و تکنیک‌های بازاریابی رسانه‌‌های اجتماعی

برای این که بتوانید بازاریابی شبکه‌‌های اجتماعی موفقی داشته باشید، باید از تکنیک‌های مختلفی استفاده کنید. در ادامه چند مورد از مهم‌ترین تکنیک‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را عنوان می‌کنیم که بیشتر از تجربیات افراد به دست آمده است.

  • می توانید با از داستان سرایی و ابزار‌های مناسب آن استفاده کنید.
  • هزینه‌های لازم برای بازاریابی و تبلیغات شبکه‌‌های اجتماعی را پرداخت کنید.
  • موارد اصولی و بنیادی را در نظر بگیرید.
  • مشتریان وفادار خود را تبدیل به سفیران برند کنید.
  • از محتوای تولید شده توسط کاربر استفاده کنید.
  • تعامل دو سویه داشته باشید.
  • مخاطبان خود را به طور دقیق بشناسید.
  • جنبه‌های مختلف کسب و کار خود را به کاربران و مشتریان بشناسانید.
  • مسابقات و کمپین‌های هیجان‌انگیز برگزار کنید.
  • با اینفلوئنسر‌ها همکاری داشته باشید.
  • لحن و سبک سفارشی خود را داشته باشید.
  • از موفقیت‌ها و شکست‌های خود بگویید.
کدام یک از شبکه‌های اجتماعی برای بازاریابی بهتر هستند؟

امروزه یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان ایسنتاگرام است که یک پلتفرم بر مبنای محتوای بصری است. همین موضوع باعث شده تا این رسانه را بهترین ابزار برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی بدانند.

بازاریابی شبکه اجتماعی چه مزایایی برای کسب و کار‌ها دارد؟

با بازاریابی رسانه‌‌های اجتماعی می‌توان تعامل و مشارکت با مشتریان و کاربران را بالا برد و برای فروش بیشتر و کسب درآمد بالاتر تلاش کرد.

آیا با بودجه کم هم می‌توان بازاریابی شبکه اجتماعی انجام داد؟

اولویت در بازاریابی شبکه اجتماعی بودجه و سرمایه شما نیست بلکه ابتدا باید اهداف خود را تعیین کرده و مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید که این کار نیاز به بودجه ندارد.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *