تبلیغات اینترنتی

بازاریابی B2C چیست؟ پیاده‌سازی استراتژی B2C

بازاریابی B2C چیست؟

زمانی که کسب‌وکارها برای فروش محصول یا ارائه خدماتشان به کمک تبلیغات و روش‌های بازاریابی با مصرف‌کننده ارتباط می‌گیرند، روی تک‌تک افراد تأثیر می‌گذارند و آن‌ها را به مشتری تبدیل می‌کنند، یعنی برند از شیوه بازاریابی مصرفی یا Business to Customer Marketing استفاده می‌کند.

فرض کنید شما مدیر یک آژانس تبلیغاتی هستید و خدماتی ارائه می‌دهید که به هیچ‌وجه برای یک مشتری عادی کارایی ندارد، بلکه متقاضی اصلی این خدمات یک تیم یا یک کسب‌وکار است. برعکس، شما مدیر یک آژانس گردشگری هستید و روزانه افراد زیادی برای خرید بلیط و رزرو تور سفر به شما مراجعه می‌کنند. شرکت‌های B2C با مصرف‌کننده نهایی طرف هستند و بر اساس رفع درخواست و نیاز مشتری با محصولات و خدمات، به فعالیت کاری خودشان ادامه می‌دهند. در نتیجه بازاریابی این شرکت‌ها بسیار متفاوت‌تر از شرکت‌های B2B است.

اهمیت بازاریابی B2C چیست؟

شاید در نگاه اول فکر کنید که این شیوه بازاریابی، روزانه در تمام کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ در حال انجام است؛ اما با پرسش سوالات زیر، به این نتیجه خواهید رسید که بازاریابی B2C فراتر از یک خریدوفروش سوپرمارکتی است و موفقیت آن، به فاکتورهای زیادی بستگی دارد.

  • آیا آن‌ها به اندازه کافی درباره مخاطب‌ها و مشتریانشان اطلاعات دارند؟
  • آیا آن‌ها می‌توانند از تمام ابزارهای بازاریابی به‌طور مؤثر برای تبلیغ و فروش خود استفاده کنند؟
  • آیا محصول یا خدماتشان ویژگی متمایزی برای کاربر دارد؟
  • آیا برای فروش بیشتر و وفاداری مشتریان برنامه ویژه‌ای در نظر دارند؟

چالش های رایج بازاریابی B2C

مانند هر نوع بازاریابی، B2C می‌تواند چالش‌های منحصربه‌فردی را برای کسب و کارها، به‌ویژه در ابتدا، ایجاد کند. خوشبختانه، راه‌حل‌هایی برای مشکلات رایج این چنینی که ممکن است در ابتدا ظاهر شوند، وجود دارد.

زمان و منابع محدود

کسب‌وکارهای کوچک اغلب زمان و منابع لازم برای رسیدگی به تمام جنبه‌های یک برنامه بازاریابی B2C را ندارند. اینجاست که محتوا نویسان با تجربه و با دانش بازاریابی B2C می توانند کمک کنند، زیرا می توانند وب سایت و محتوای رسانه های اجتماعی با کیفیتی ایجاد کنند که به مشتریان هدف برسد.

تجربه مشتری

مشتریان وقتی تجربه‌ای را که در اولین خرید می‌خواهند دریافت نمی‌کنند، به سرعت به سمت کسب‌وکار دیگری می‌روند. بسیاری از مشتریان نیز تمایل به پرداخت بیشتر برای خدمات بهتر را دارند. بوسیله همکاری با محتوا نویسان ماهر و با تجربه برای تولید محتوا، کسب و کارها می توانند انرژی بیشتری را برای ارائه یک تجربه خوب برای مشتری صرف کنند.

فضاهای شلوغ مارکت

بازاریابی B2C در فضاهای بسیار شلوغ انجام می شود. مشتریان دائماً در معرض تبلیغات و پیام‌رسانی هستند که می‌تواند منجر به خستگی آنها شود. بهترین راه برای برجسته شدن یک کسب و کار، تمرکز بر ایجاد محتوای منحصر به فرد و با کیفیت است که توجه مشتریان را به خود جلب کند.

حجم داده بالا

هر تعامل و تماس با مشتری، حجم زیادی از داده ها را ایجاد می کند که مدیریت آن را برای مشاغل کوچک دشوار می سازد. خوشبختانه، برنامه‌هایی در دسترس هستند که می‌توانند داده‌ها را مرتب کرده و تجزیه و تحلیل کنند. به این ترتیب کسب و کارها با آنالیز این داده ها می توانند استراتژی های خود را بهبود بخشند.

نکاتی برای بازاریابی B2C موفق

در این قسمت نکات و مواردی که برای یک بازاریابی موفق B2C مورد نیاز است را آورده ایم:

  • به نقاط ضعف خود توجه کنید.اگر برندی مشابه با ب هزینه های کمتر از شما رقابت می کند، قیمت محصولات خود را دوباره ارزیابی کنید. تحقیقات بازار را برای درک بهتر از نحوه دستیابی به مشتریان احتمالی را از یاد نبرید. با کاهش نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت به مشتریان هدف بیشتری دست خواهید یافت.
  • پرسونای برند خود را شکل دهید.هنگامی که مخاطبان هدف خود را شناسایی کردید، پرسونای برند خود را بر اساس علایق این گروه شکل دهید. وقتی بازاریابی محتوای خود را به روشی شخصی سازی شده برای مصرف کنندگان هدف تنظیم می کنید، مشتریان شما با اطلاع رسانی به دوستان و خانواده در مورد محصولات یا خدمات شما، محبوبیت برند شما را افزایش می دهند.
  • روی شخصی سازی تمرکز کنید.یکی از مزایای اصلی بازاریابی B2C این است که به شما امکان می‌دهد تا تجربه مشتری را برای هر مصرف‌کننده فردی شخصی سازی کنید. حتی اگر از نرم‌افزار بازاریابی استفاده می کنید، به استراتژی B2C خود نگاهی انسانی بیافزایید. وقتی یک مصرف کننده برنامه شما را باز می کند یا تبلیغی از شرکت شما می بیند، با یک تجربه شخصی سازی شده از او استقبال کنید.
  • مشتریان وفادار خود را تشویق کنید.در بازاریابی B2C، حفظ اعتماد مشتریان وفادار به اندازه ی جذب مشتریان جدید حائز اهمیت است. میتوانید به مشتریان قدیمی با وعده تخفیف، اقلام رایگان و سایر مزایا برای خرید مجدد انگیزه ببخشید. به این ترتیب می توانید بازار مشتریان وفادار را نیز حفظ کنید.
  • بر مخاطبان خود تاثیری آنی ایجاد کنید.کمپین های B2C برای جلب توجه مصرف کننده باید سریع عمل کنند. عصر دیجیتال دوران حواس پرتی مداوم و بمباران اطلاعاتی است، بنابراین چرخه فروش سریعتر از همیشه پیش می رود. از خود بپرسید چگونه می توانید از یک ویدیو یا پست کوتاه استفاده کنید تا یک مشتری جدید را تنها در چند ثانیه به سایت تجارت الکترونیک خود بیاورید.
  • با مشتریان جدید ارتباط برقرار کنید.از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی و سایر پلتفرم ‌های بازاریابی دیجیتال برای رشد مشتریان خود استفاده کنید. مشتریان جدید را با پیام های بازاریابی شخصی و جذاب مورد هدف قرار دهید.
  • از استراتژی های چند جانبه استفاده کنید.استراتژی های بازاریابی B2C باید مشتریان را از چندین زوایای مختلف هدف قرار داده و برای آنها جذابیت ایجاد کند. برای دستیابی به مشتریان جدید، می‌توانید از رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات تأثیرگذار، پادکست، بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) و سایر استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال استفاده کنید.

مزایای بازاریابی B2C

بالطبع داشتن آگاهی راجع‌به هر موضوعی و شناخت مزایای آن می‌تواند ترغیب‌کننده باشد. مواردی که تا این‌جا بیان شدند همگی به نوعی مزایای بازاریابی مصرفی هستند اما برای اینکه دقیق‌تر با این مزایا آشنا شوید، موارد زیر را به‌عنوان مزایای بازاریابی B2C لیست کرده‌ایم:

  • بهبود چشم انداز کسب‌وکار و دستیابی به مشتریان بیش‌تر
  • به دست آوردن سود بیش‌تر در ازای فروش سریع‌تر به مصرف‌‌کنندگان بیش‌تر
  • داشتن تعامل بیش‌تر و موثرتر با مشتریان
  • افزایش آگاهی و شناخت برند
  • توانایی پاسخگویی بهتر با نیاز مشتریان

فرق بازاریابی مصرفی و صنعتی (فرق بین بازاریابی B2B و B2C)

کسب‌وکارهای B2C فقط برای ارتباط با مصرف کننده نهایی تلاش می‌کنند و قصد دارند از همین شیوه بازاریابی برای ارتباط با آن‌ها استفاده کنند، در حالی که در بازاریابی صنعتی (B2B)، شما با یک کسب‌وکار کوچک یا بزرگ طرف هستید و نوع ارائه خدمت و ارتباط نیز متفاوت خواهد بود، ولی در استراتژی کلان بازاریابی‌ باهم هم‌پوشانی دارند. چند تفاوت از بازاریابی B2C با B2B را در لیست زیر خواهید دید:

  1. ارتباط با مشتری: تمرکز بازاریابی B2B در ایجاد روابط شخصی است، در حالی که بازاریابی B2C تمرکز بیشتری بر معاملات دارد.
  2. برندسازی: برندسازی در بازاریابی B2B، بیشتر به معنای موقعیت‌یابی (positioning) است، ولی بازاریابی B2C سعی دارد پیام ارزشمندی را به مخاطب برساند.
  3. نحوه تصمیم‌گیری: در حالی که بازاریابی B2B تاکید دارد تا کسب‌و‌کارها در مرحله تصمیم‌گیری، با مشتری ارتباط و تعامل بیشتری داشته باشند، در بازاریابی B2C، مراحل تصمیم‌گیری و خرید تا حد امکان بسیار سریع و آسان پیش می‌رود.
  4. فرد تصمیم‌گیرنده: تصمیم‌گیرنده نهایی در بازاریابی مصرفی، فرد خریدار است؛ اما در بازاریابی صنعتی افرادی مانند مدیران، مشاوران، مهندسان یک کسب‌وکار در تصمیم‌گیری مشارکت می‌کنند.
  5. تعداد مشتری: در بازاریابی B2B تعداد مشتریان بسیار کمتر از بازاریابی B2C است. برای مثال، اگر شهری 600000 مشتری برای بازاریابی مصرفی داشته باشد، ممکن است فقط 200 کسب‌وکار در این شهر به خدمات و محصولات B2B نیاز داشته باشند.
  6. هدف‌گذاری مخاطب: کسب‌وکارها در بازاریابی B2B مخاطب‌های خاصی را هدف قرار داده‌اند، در حالی که رویکرد بازاریابی B2C، روی قیف فروش تمرکز دارد.
  7. محتوای تبلیغاتی: متن‌‌های تبلیغاتی که در بازاریابی B2B استفاده می‌شود، باید خیلی مستقیم منظور را به مخاطب برسانند، در حالی که برای نوشتن محتواهای تبلیغاتی در بازاریابی B2C، می‌توان از تکنیک‌های کپی‌ رایتینگ برای درگیرکردن احساس مخاطب استفاده کرد.
  8. چرخه فروش: فرایندی که در بازاریابی فروش محصولات B2C طی می‌شود، در مقایسه با چرخه فروش B2B بسیار سریع و کوتاه‌مدت است. برای مثال، اگر بخواهید یک دستگاه قهوه‌ساز بخرید، درباره برندها و محصولات بازار تحقیق می‌کنید، نظرات کاربران در سایت‌های مختلف را می‌خوانید، مقالات بررسی محصول را مطالعه می‌کنید و در نهایت، می‌توانید محصول موردنظر خود را پیدا کنید. در حالی که، فرایند خرید یک محصول B2B ممکن است ماه‌ها و حتی سال‌ها طول بکشد و فقط برای یک بار خریداری شوند.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *