تولید محتوا

سنجش کیفیت محتوا + چک لیست

چک لیست تولید محتوا چیست؟نحوه شناسایی محتوای پربازدید

چک لیست تولید محتوا، یکی از الزامات و پیش‌نیازهای تولید محتوای مؤثر و مفید است؛ به عبارت دیگر، اگر قصد دارید محتوایی که تولید می‌کنید از اثربخشی بالایی به لحاظ بازاریابی و برند سازی برخوردار باشد، باید آن را بر اساس اصول و چارچوب‌های مشخص و معین تولید کنید. بنابراین چک لیست تولید محتوا مجموعه‌ای از قواعد، ضوابط و اصول خلق محتوا است تا آن محتوا بتواند در دستیابی به اهداف مدنظر، مؤثر واقع شود.

محتوا پادشاه است

چک لیست تولید محتوا فهرست ثابت و استانداردی نیست. با جستجو در اینترنت به انواع چک لیست‌های متنوع و مختلفی از تولید محتوا برخورد می‌کنیم که بر حسب تجربه و با تکیه بر دانش محتوا نویسان و تولیدکنندگان محتواهای مختلف تهیه شده است. با این حال تمامی این چک لیست‌ها یک هدف کلی را دنبال می‌کند و آن تولید محتوای با کیفیت، مؤثر و نتیجه بخش است.

اگر بپذیریم که در هر ساعت میلیون‌ها نوع محتوا در قالب متن، ویدئو، عکس، گرافیک، وبلاگ، پادکست و … تولید می‌شود به اهمیت وجود چک لیست تولید محتوا بیشتر پی می‌بریم. بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص در حوزه تولید انواع محتوا و همچنین آنالیزور پیشرفته، ویژگی منحصر به فرد دایری لن است. برای مشاوره در خصوص بهترین پلن تولید محتوا، با تیم دایری لن تماس بگیرید.

ممیزی محتوا (Content Audit) چیست؟

به تجزیه‌ و تحلیل و فهرست‌بندی محتوا بر اساس معیارها و ویژگی‌های مورد نظر و انتخاب‌ شده، ممیزی محتوا گفته می‌شود تا مشخص شود که بر اساس معیارهای مشخص شده، تولید و منتشر شده‌اند یا خیر. این کار شامل محتوایی که قصد تولید و انتشار دارید و نیز محتواهایی که در گذشته منتشر کرده‌اید، می‌شود. انواع مختلفی از محتواها وجود دارند که می‌توانید آنها را ممیزی کنید. به‌عنوان‌ مثال می‌توانید محتواهای زیر را ممیزی کنید:

  • صفحات مهم وبسایت
  • صفحه فرودها
  • پست‌های وبلاگ
  • مقالات
  • راهنماهای وبسایت
  • وبینارها
  • فیلم
  • پادکست
  • داستان‌های مشتریان
  • قالب‌های دانلودی
  • محصولات

در واقع می‌توان گفت هر نوع محتوایی را که بخواهید در فضای وب منتشر کنید، می‌توانید ممیزی کنید؛ زیرا در ممیزی محتوا محدودیت خاصی وجود ندارد؛ بنابراین تعریف شما از ممیزی محتوا به میزان محتوا، ابزارهایی که در اختیار دارید و هدف ممیزی شما بستگی دارد که در ادامه قرار است تمام آنها را توضیح دهیم.

نحوه تهیه چک لیست تولید محتوا

برای تهیه چک لیست تولید محتوا می‌توانید به صفحات به‌روز آماده برای چک لیست تولید محتوا مراجعه کنید. توجه کنید که این صفحه‌ها همواره پیشنهادهای مفیدی به شما عرضه می‌کنند اما همواره باید نیم‌نگاهی هم به منابع و امکانات کار خود داشته باشید.

شما می‌توانید برای تهیه چک لیست تولید محتوا چندین چک لیست محتوایی به‌روز تهیه کنید، منابع و امکانات خود را لیست کنید و درس‌هایی را که از تولید محتواهای پیشین فرا گرفته‌اید در کنار آن‌ها قرار بدهید. همیشه با استفاده از چک لیست تولید محتوا می‌توانید ساختار کار خود را اصلاح و بهینه کنید. می‌توانید تصوری از نیازهای آتی شرکت داشته باشید و خودتان را برای تعریف وظایف و به‌کارگیری نیروهای جدید آماده کنید.

اگر شما برای چک لیست تولید محتوا جستجو کنید به الگوهای مختلفی بر می‌خورید که بسیاری از آن‌ها نماینده چارت تولید محتوا برای یک سال خاص هستند. برای مثال چک لیست محتوایی سال 2020 با چک لیست تولید محتوا سال 2021 تفاوت می‌کند. دنیای دیجیتال مارکتینگ همواره در حال تغییر است. شما هم باید چک لیست تولید محتوا را با الگو قرار دادن همین تغییرات بهینه‌سازی کنید.

چگونه با چک لیست تولید محتوا، می‌توان محتوا تولید کرد؟

شما می‌توانید چک لیست تولید محتوا را نقشه راه تیم تولید محتوای خود قرار بدهید و از طریق آن لیست کارهای تولید محتوا را در یک جا جمع کنید.

  1. همان‌طور که در بخش‌های قبلی گفتیم امروزه بسیاری از افراد از صوت برای کار با گوشی تلفن همراه خود استفاده می‌کنند. خیلی از اوقات پیش می‌آید که شما برای مکالمه با دوستان خود یا حتی برای دادن کامنت یا جستجو کردن از صوت استفاده می‌کنید. اولین موردی که در چک لیست تولید محتوا سال ۲۰۲۴ باید به آن توجه کنید همین محتواهای صوتی هستند. شما باید بتوانید مخاطبان را از طریق جستجوی صوتی به کالا یا خدمات خود مرتبط کنید.
  2. داستان‌گو باشید. گفتن و شنیدن داستان‌ها احساس صمیمیت بی‌اندازه‌ای ایجاد می‌کند. حتما پیش آمده است که داستان‌های دوستان و یا اعضای نزدیک خانواده خود را شنیده‌اید یا برای آن‌ها داستان‌هایی گفته‌اید. داستان‌گو بودن یک راه سریع برای ایجاد صمیمیت و اطمینان است. از طریق داستان در چک لیست تولید محتوا می‌توانید همواره یک قدم نزدیک‌تر از رقبا به مشتریان کسب‌و‌کار خود باشید.
  3. اگر به چک لیست تولید محتوا یک ویدئو اضافه کنید مثل آنست که گلی بر سر آن زده‌اید. ویدئو‌ها هم در درون متن‌ها و هم به تنهایی نقش بسزایی در بهینه‌سازی تبلیغات شما خواهند داشت. می‌توانید انواع مختلفی از ویدئوها را تهیه کنید. ویدئوهای آموزشی، ویدئوهای طنز(ثابت شده است که سریع‌تر از هر چیزی با مشتریان ارتباط برقرار می‌کنند)، انیمیشن‌ها و غیره برخی از انواع ویدئوها هستند.
  4. در چک لیست تولید محتوا حتما یک استراتژی بازپس‌گیری داشته باشید. شما باید بتوانید چندین بار از یک محتوا که قبلا تولید کرده‌اید استفاده کنید. این‌طور فکر نکنید که اگر یک ویدئو تولید کردید، با یک بار مصرف آن به پایان راه می‌رسد. می‌تواند با شگردهایی استفاده مجدد از آن را در چک لیست تولید محتوا قرار بدهید. قطعات را ریمیکس کنید، در پادکست‌ها بگنجانید، محتواهای طولانی را به محتواهای کوتاه بشکنید و غیره. گنجاندن یک استراتژی بازپس‌گیری در چک لیست تولید محتوا می‌تواند استفاده شما از منابع را بهینه کند.
  5. یکی دیگر از موضوعات مهم چک لیست تولید محتوا انتخاب پلت‌فرم‌های مناسب برای بازاریابی محتوای شماست. باید یک بار برای همیشه اولویت‌بندی کنید و پلت‌فرم‌های بهینه را سازمان‌دهی کنید. باید ببینید که آیا می‌خواهید روی لینکدین، فیسبوک یا اینستاگرام باشید. تعیین این بخش از چک لیست تولید محتوا محصول آزمون و خطا و برآورد منابع و سرمایه‌های شماست. باید بررسی کنید که آیا مخاطبانی در روی یک پلت‌فرم خاص دارید و بهتر است آن را گسترش دهید یا می‌خواهید روی پلت‌فرم جدیدی کار کنید. چک لیست تولید محتوا حتما باید شامل اولویت‌بندی ضروری شما برای استفاده از پلت‌فرم‌ها باشد.
  6. برنامه‌ای برای گرفتن بازخورد مخاطبان خود داشته باشید. بسیاری از کسب‌و‌کارها صرفا مانند یک ماشین بر اساس دستورالعمل‌های بازار عمل می‌کنند. آن‌چه که برای جلوگیری از درجا زدن به این روش باید در چک لیست تولید محتوا بگنجانید، ارائه فضایی برای گرفتن بازخورد مخاطبان شماست. چه به صورت آنلاین چه به صورت آفلاین، چه با تلفن، یا از طریق ایمیل و غیره باید راه‌هایی برای گرفتن بازخورد مخاطبان در چک لیست تولید محتوا تهیه کنید. اگر بدون توجه به بازخوردها به تولید محتوا ادامه دهید، احتمال زیادی دارد که کلا به بیراهه بروید و سرمایه‌های خود را هدر بدهید.
  7. اتوماسیون را در چک لیست تولید محتوا قرار بدهید. شما باید دائما در کانال‌های توزیع محتوا حضور داشته باشید. دنیای بازاریابی دیجیتال به خواب و بیداری شما کاری ندارد. باید از طریق گنجاندن اتوماسیون در چک لیست تولید محتوا و استفاده از ابزارهای اتوماسیون همواره در بازار حاضر باشید. البته به این نکته توجه کنید که اگر ارائه محتواها و دریافت کامنت‌های مخاطبان، بیش از حد لازم تحت فرآیندهای اتوماسیون قرار بگیرند، ممکن است تعامل واقعی با مشتریان خود را از دست بدهید. اتوماسیون را در چک لیست تولید محتوای خود بگنجانید، اما به آن اعتیاد پیدا نکنید! افراط و اعتیاد می‌تواند برای کسب‌و‌کار شما خانمان‌سوز باشد.
  8. ضبط زنده محتواها را در چک لیست تولید محتوا قرار دهید. شاید دیده باشید که چگونه گاهی از اوقات تصویری زنده از گویندگان رادیو در حال اجرای برنامه دیده‌اید. این به شما صمیمیت و امکان تعامل بیشینه‌ای خواهد بخشید. حالا اگر تصویری زنده از راهبران و تیم تولید محتوا به مخاطبان خود عرضه کنید می‌توانید عمیق‌تر و مفیدتر با آن‌ها در تماس باشید. مستندنگاری از لحظات زنده ضبط محتوا یکی از موارد به‌روز چک لیست تولید محتوا است. به آن بیندیشید و برای حضور بهینه در بازار سازوکاری برای رسیدن به آن تهیه کنید.
  9. مخاطبان را با محتوای خود درگیر کنید. افزایش مشارکت یکی از کلیدی‌ترین موضوعات چک لیست تولید محتوا است. فرض کنید که محتواهای خوبی تولید کرد یا حتی از طریق ضبط زنده محتواها یا داستان‌گویی در مخاطب خود صمیمیت ایجاد کردید. این تنها یک بخش از پل است. سمت دیگر پل مخاطبان شما هستند. همان‌طور که شاید در بسیاری از لایوهای اینستاگرامی یا برنامه‌های قرعه‌کشی دیده باشید، ایجاد مشارکت و درگیری مخاطبان با محتوای شما باید جزئی ضروری از چک لیست تولید محتوا باشد.
  10. استراتژی بازاریابی محتوا داشته باشید. در یک نگاه کلی‌تر مهم‌ترین عنصری که باید در هر چک لیست تولید محتوا بقیه موضوعات را در نسبت با آن بسنجید استراتژی است. شما تا الان به یک چک لیست تولید محتوا به‌روز و مفید دسترسی پیدا کرده‌اید. اکنون باید یک استراتژی برای تعیین اولویت و چگونگی ارائه بهینه محتواهای خود در بازار تهیه کنید. باید ببینید چه موضوعاتی بیشتر به استراتژی بازاریابی شما کمک می‌کنند، چه نکاتی را می توانید به آینده بسپارید و برای چه نیازها و منابع جدیدی باید فعالیت کنید. باید تعیین کنید که آیا می‌خواهید برای برند خود تبلیغ کنید یا به طور مستقیم می‌خواهید برای فروش یک کالا برنامه‌ریزی کنید. فراموش نکنید که استراتژی هم باید در تعامل با سایر کارکنان و مخاطب شرکت شما تهیه کنید. چک لیست تولید محتوا به شما نقشه راهی از نکات ضروری استراتژی بازاریابی محتوا عرضه می‌کند که باید با مشارکت و تعامل راهبران، کارکنان و مشتریان خود آن را به سرانجام برسانید.

چک لیست کیفیت محتوا

بریم سراغ سوالاتی که در مورد این محتوا به نظرمون میرسه و این چک لیست. اگر این سوالات رو بزارید کنار محتواتون و با خوندن این سوالات به محتواتون نگاه کنید و جواب این سوالات رو بدید؛ قطعا می تونید به محتواهای بهترتر و مرجع تر برسید.

  • آیا محتوایی که من تولید کردم به اندازه کافی سروصدا ایجاد کرده؟
  • آیا با خوند ن این محتوا بقیه به یک دید جدیدی رسیدند؟
  • آیا این محتوا اصلا تولید نمیشد، فضای خالی من حس میشد؟
  • آیا محتوایی تولید کردم که بشه چند بار اون رو خوند؟ مثل فیلم هایی که چند بار نگاه می کنید.
  • این محتوایی که تولید کردم بخشی از زندگی واقعی فردی که داره این محتوا رو میخونه تشکیل میده؟
  • این محتوا چه ارزش کلیدی برای مخاطب ایجاد می کنه؟
  • این محتوایی که من تولید کردم چقدر جدیده؟
  • محتوایی که من تولید کردم چه مشکلی رو حل میکنه؟
  • این محتوا به اندازه کافی متمایزه؟ گاو بنفش من توی این محتوا چیه؟
  • آیا محتوای تولید شده در راستای اهداف یا استراتزی کسب و کار منه؟ یا اهداف شخصی منه؟
  • آیا توی بلند مدت من می تونم این محتوا رو تبدیل به یک محتوای هیشه سبز ever green کنم؟
  • بهترین راه حلی که توی دل این محتوا هست چیه؟
  • با اضافه کردن چه مواردی می تونم محتواتون رو جذابتر یا ارزشمندتر کنم؟
  • آیا با دیدن این محتوا یا مصرف این محتوا، مخاطب احساس رضایت پیدا میکنه؟

سوالات بعدی تخصصی هستند و دقیقا در helpful Content آمدند:

  • امکان اشتراک گذاری داره؟
  • آیا از همه علایق و توانمندی هایی که داشتم برای تولید محتوا استفاده کردم؟
  • قلاب، hock یا شروع محتوا، یا مقدمه میخکوب کننده برای محتوام دارم یا نه؟
  • آیا امکان داره افراد دیگه ای بیان و عین همین محتوا رو تولید کنند؟

براتون مفید بود؟

یک ستاره << >> پنج ستاره

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *