تولید محتوا

بازاریابی محتوا چیست؟ انواع کانتنت مارکتینگ

بازاریابی محتوایی (Content Marketing) چیست؟

بازاریابی محتوا، فرآیندی است که در آن برنامه‌ریزی، تولید، توزیع، به‌اشتراک‌گذاری و انتشار محتوا در کانال‌هایی مثل شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ، سایت‌ها، پادکست‌ها، اپلیکیشن‌ها و سایر موارد انجام می‌شود. هدف از بازاریابی محتوایی می‌تواند رسیدن به مخاطبان هدف و افزایش آگاهی از برند، فروش، تعامل و وفاداری باشد.

تفاوت تولید محتوا (Content Provinding) و بازاریابی محتوا (Content Marketing) چیست؟

محتوا هر آن چیزی است که پیام و معنی مشخصی را منتقل می‌کند. اگر محتوا را یک ظرف در نظر بگیریم، می‌توانیم هر نوع اطلاعاتی را در این ظرف قرار بدهیم و این اطلاعات می‌توانند هر شکلی داشته باشند. محتوا می‌تواند به صورت متن، اینفوگرافیک، تصویرسازی، نقاشی، ویدئو، انیمیشن، صدا و… باشد. امروزه بازاریابی محتوا از تمام روش‌های تولید محتوا استفاده می‌کند تا با استفاده از خلاقانه ترین و موثرترین پیام، مشتری های بیشتری جذب کند. تولید محتوا و بازاریابی محتوا از نظر هدفی که دنبال می‌کنند، با همدیگر تفاوت دارند؛ زیرا تولید محتوا بیشتر ناظر به فرآیند ایجاد مطلب و پیام است، در حالی که بازاریابی محتوا به دنبال جذب مشتری بیشتر از طریق محتواست. بنابراین تولید محتوا از بازاریابی آن جدا نیست و محتوایی موفق خواهد بود که برایش بازاریابی انجام گیرد.

تفاوت بازاریابی محتوا با تبلیغات

از نظر مفهومی «تبلیغات» تفاوت بسیار زیادی با «بازاریابی» دارد. تبلیغات فقط می‌توانند بخش کوچکی از بازاریابی را تشکیل دهند. در واقع وقتی صحبت از بازاریابی می‌شود، ذهن باید به سمت یک برنامهٔ جامع و همه‌جانبه برود که مطابق با یک استراتژی نوشته شده است و اجرا می‌شود. شما در بازاریابی محتوایی به دنبال این نیستید که شخصی را مجبور به خرید کنید یا بخواهید محصولتان را بدون مقدمه به او معرفی کنید. در این نوع بازاریابی شما تلاش می‌کنید تا با افزایش دانش مخاطب یا کاربری که وب‌سایت شما را می‌خواند، در او احساس نیاز ایجاد کنید و او را به شناخت محصول یا خدمتتان ترغیب کنید. تبلیغات به این صورت عمل نمی‌کنند. آن‌ها ناگهان سر راه شما ظاهر می‌شوند و به شما پیشنهاد می‌کنند از محصول A استفاده کنید.

انواع بازاریابی محتوا

گونه‌های مختلفی از بازاریابی محتوا وجود دارد که شما می‌توانید در استراتژی خود به کار ببرید و در ادامه با مهم‌ترین آن‌ها آشنا خواهیم شد.

شبکه‌های اجتماعی

با بیش از 3.6 میلیارد کاربر شبکه‌های اجتماعی در دنیا، به راحتی می‌توان متوجه شد که کسب‌وکارها در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند. تعداد زیادی پلتفرم (مثل اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، پینترست و…) برای کار کردن وجود دارند که به روش‌های مختلف می‌توان برای آن‌ها محتوا خلق و منتشر کرد.

اینفوگرافیک

اینفوگرافیک‌ها محتوا، اطلاعات و داده‌ها را در قالب طرح گرافیکی که فهم آن ساده باشد، به تصویر می‌کشند. در این نوع، ترکیبی از کلمات ساده، جملات کوتاه و تصاویر واضح مورد استفاده قرار می‌گیرند تا محتوای موثرتری را به مخاطب انتقال دهند.
در مواقعی که قصد دارید مفاهیم پیچیده و سخت را به تعداد زیادی از افراد منتقل کنید؛ استفاده از اینفوگرافیک می‌تواند به کمک شما بیاید و کار را برای شما و درک محتوا را برای مخاطبان ساده‌تر کند.

بلاگ

محتوای مورد استفاده در بلاگ که با عنوان بلاگ‌پست هم شناخته می‌شوند، یکی از روش‌های قدرتمند بازاریابی درونگراست. در محتوای بلاگ دست شما کاملا باز است و می‌توانید به اندازه کافی خلاقیت خود را در متن پیاده کنید.
در این نوع از محتوا، امکان پروموت و تبلیغ سایر محتواهای داخلی و خارجی با یک لینک ساده، اضافه کردن دکمه‌ای برای به‌اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و توضیحاتی در مورد محصولات را هم خواهید داشت.

پادکست

تحقیقاتی در آمریکا نشان می‌دهند که در سال 2020 حدود 49 درصد از افرادی که بین 12 تا 32 سال دارند، در ماه به حداقل یک پادکست و به صورت میانگین 6 ساعت در هفته گوش می‌دهند. به همین دلیل، بسیاری از کسب‌وکارها و رسانه‌ها شروع به ضبط پادکست‌های خودشان کرده‌اند.
پادکست‌ها به شما اجازه می‌دهند که در انتخاب موضوع، خلاقیت به خرج دهید. جدای از انتخاب موضوع، فاکتورهای مرتبط با پادکست دیگری مثل هماهنگی اپیزودها، گوینده پادکست، زمان بیان تبلیغات در پادکست و مدت زمان هر اپیزود هم وجود دارند که می‌توانند در تاثیرگذاری بیشتر پادکست نقش داشته باشند.

ویدیو

براساس مطالعات، 69 درصد از مشتریان ترجیح می‌دهند که از طریق ویدیو با محصولات و خدمات یک برند آشنا شوند. همچنین ویدیو مارکتینگ می‌تواند نرخ تبدیل بیشتری را به همراه داشته باشد، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) را بهبود ببخشد و روابط موثرتری با کاربران ایجاد کند. از محتوای ویدیویی می‌توان در شبکه‌های اجتماعی، لندینگ پیج‌های مختلف و در سایت شرکای تجاری استفاده کرد و به اهداف موردنظر رسید.

تبلیغات پولی

تبلیغات پولی می‌توانند به شما کمک کنند تا به مخاطبان جدیدی برسید و برند خود در هرجایی که می‌خواهید دیده شوید، به معرض نمایش بگذارید. تبلیغات پولی به طور ویژه زمانی که با بازاریابی درونگرا هم‌راستا شوند، تاثیرگذاری بیشتری دارند.
مکان‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید تبلیغات پولی خود را نمایش دهید مثل شبکه‌های اجتماعی، لندینگ پیج‌ها، بنرهای داخل سایت‌های پربازدید و رپورتاژ آگهی‌ها

مزایای بازاریابی محتوا برای کسب و کار شما چیست؟

زمانی که استارت فعالیت های خود برای بازاریابی محتوا را می‌زنید، شروع به ارزش آفرینی برای کسب و کار خود کرده‌اید. علاوه بر افزایش مشتری، امتیازات دیگری نیز نصیب شما می شود، مانند:

  • جلب اعتماد
  • افزایش سطح برند آگاهی (Brand Awareness)
  • بهبود رتبه سایت
  • بالا بردن بازدید از سایت
  • مزیت رقابتی
  • افزایش تعداد مشتریان
  • افزایش درآمد و بازگشت سرمایه
  • بالا بردن تعامل با برند (Engaement)

ابزار لازم برای بازاریابی محتوا چیست؟

متخصصان و کارشناسان بازاریابی به شما توصیه می‌کنند برای ارزیابی کمپین بازاریابی محتوا خود، از ابزارهایی کمک بگیرید که به صورت دقیق به شما اطلاعات ارائه می‌دهند و موجب صرفه جویی در زمان می‌شوند.

سیستم مدیریت محتوا (CMS)

این سیستم به شما کمک می‌کند وبلاگ ایجاد کنید و به پست های وبلاگ را بارگزاری کنید و بدون نیاز به تیم IT به سایت خود، صفحه اضافه کنید.

ابزار تحلیل

برای بررسی عملکرد کمپین های بازاریابی محتوا، می‌توانید از Google Analytics استفاده کنید تا میزان پیشرفت خود را بسنجید.

نرم‌افزار مدیریت پروژه (Project Management Software)

این نرم افزارها به شما کمک می‌کنند انتشار محتوایتان را در شبکه های مختلف اجتماعی، کنترل کنید. این نرم افزارها برای پیشبرد فرآیندها و مسئولیت های هر بخش از پروژه استفاده می‌شوند.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *