تولید محتوا در یوتیوب
یوتیوب بزرگترین سرویس اشتراک گذاری ویدیو و دومین موتور جستجوی محبوب دنیا است. در سال 2005 تأسیس شد و یکسال بعد به گوگل واگذار شد. در این سالها رشد فزایندهای داشته است به طوری که آمارها از عضویت بیش از 1.300.000.00 نفر، آپلود بیش از 300 ساعت ویدیو در هر دقیقه و بازدید بیش از 5 میلیارد ویدیو به صورت روزانه خبر میدهند. روزانه میلیونها کاربر از سراسر جهان در این پلتفرم به جستجوی محتوای مورد نیاز خود میپردازند. با وجود چنین آماری، تولید محتوا در یوتیوب به یکی از مشاغل پر درآمد در دنیا تبدیل شده است.
اگر شما کاربر ایرانی هم قصد دارید تا مثل میلیونها کاربر دیگر سطح جهان اقدام به تولید محتوا برای یوتیوب و جذب درآمد از این محل نمایید، این پُست تیم دایری لن را با دقت تا انتها مطالعه کنید چرا که در اینجا آموزش تولید محتوا در یوتیوب را به طور کامل آموزش می دهیم.
چگونگی تولید محتوای جذاب در یوتیوب
اگر به دنبال پاسخ این پرسش هستید که چگونه در یوتیوب محتوای جذاب تولید کنید، باید به شما بگوییم که محتوا اصلیترین ابزار کسب درآمد از یوتیوب است. کاربر با آپلود کردن محتوای ویدیویی در یوتیوب ابتدا اقدام به جذب مخاطب میکند و سپس از آنها به عنوان منابع کسب درآمد استفاده میکند. در واقع کاربر با تولید ویدیوهایی در یک زمینۀ خاص، جمعی از کاربران را به سمت خود جذب میکند و سپس آنها را تشویق به پرداخت حق عضویت و استفاده از محصولات و خدمات خود میکند. اما چه کار کنیم که محتوای ویدئویی ما جذابتر شود؟
پیش از این که به روشهای ایجاد جذابیت در محتوای یوتیوب بپردازیم، به این نکته اشاره کنیم که راهکارهایی که در ادامه ارائه میشوند، نه تنها برای یوتیوب، بلکه برای تمامی سرویسهای انتشار ویدئویی آنلاین دیگر نیز مفید خواهند بود.
تجهیزات حرفهای داشته باشید
اگر از توان مالی مناسب برخوردارید، کارتان را با یک استودیوی ویدئویی حرفهای آغاز کنید. ولی اولویت نخست، کیفیت بالای خود محتوا است. لذا کاربر حتی با یک گوشی هوشمند هم میتواند به تولید محتوای خوب اقدام کند و پس از یک استارت موفقیتآمیز به سراغ تجهیزات حرفهایتر و پیشرفتهتر برود. به هر حال به عدم لرزش دست در حین فیلمبرداری، صدای واضح، نور مناسب، موسیقی زمینه و … دقت داشته باشید.
برنامهریزی و گزینش موضوع را جدی بگیرید
برای تولید و بارگذاری ویدئوها، تقویم محتوایی داشته باشید. انتخاب موضوع ویدئو، مدت هر ویدئو، زمان مناسب برای انتشار، توالی انتشار و … باید مد نظر باشند. برای انتخاب موضوع، به دنبال آموزش مهارتهای روزمره باشید. مثلاً مهارتهای زندگی، فنون آشپزی، بدنسازی، کاردستی، کار با رایانه و گوشی موبایل، تعمیرات وسایل شخصی ساده و ….
محتوای شما نباید همراه با پیامهای منفی، اطلاعات تکراری و یا ایجاد حس ناراحتی و دلواپسی در مخاطب باشد.
مخاطب یابی حرفهای در یوتیوب
اشتباه نکنید!
شما هرگز نمیتوانید همۀ کاربران دنیا را به سمت خود جذب کنید. این کار گذشته از مهارت عالی در تولید محتوا، در حد کارگردانان سینمایی، نیاز به یک سری پارامترهای شخصی و اعتباری دیگر نیز دارد که شاید در کل دنیا تعداد انگشت شماری از محتوانویسان یوتیوب داشته باشند. لذا به فکر یک جامعۀ مخاطب مختصر اما مفید باشید و پس از دریافت بازخوردهای مثبت اقدام به توسعه جامعه مخاطبین خود نمایید. هر چند که اگر در گزینش مخاطبین به صورت حرفهای عمل کرده باشید، خود آنها خواسته یا ناخواسته در خدمت پویش یوتیوپی شما قرار خواهند گرفت و جمع مخاطبین شما بدون اقدام خاصی از سوی خودتان افزایش پیدا خواهد کرد.
توصیۀ ما به شما انتخاب یک گروه مخاطب کوچک و تلاش برای حفظ دائمی آنها است. این افراد کم باید به موضوع انتخابی مورد نظر شما علاقه داشته باشند.
با مخاطبان خود ارتباط داشته باشید
مخاطبان کانال شما انتظار دارند تا از یک ارتباط دو سویه با خود شما برخوردار باشند و به پرسشها، نظرات، انتقادات و پیشنهادهای آنها واکنش نشان دهید. کانال یک طرفه شاید در کوتاه مدت جذاب باشد، اما خیلی زود باعث دلسردی مخاطب و هدایت وی به سمت کانالهای رقیب شما خواهد گردید.
روی آموزش تمرکز داشته باشید
امروزه موضوعات آموزشی در صدر گرایشها کاربران قرار دارند. شما نیز آموزش را در حیطۀ تخصصی خودتان دنبال کنید. به سراغ آموزشهای تخصصی نروید؛ بلکه روی موضوعات عمومی که مردم به صورت روزمره با آنها سر و کار دارند تمرکز کنید.
ویدیوهای نقد و کارشناسی تهیه کنید
موضوعات بسیار زیادی هستند که نقد و بررسی آنها برای کاربر جذاب است. از تشریح یک محصول و فناوری جدید گرفته تا کارشناسی یک فیلم یا رویداد ورزشی. البته باز هم تکرار میکنیم رویدادهای مرتبط با تخصص خود را مورد نقد و بررسی قرار دهید تا کاربر همواره به نظرات شما با دید اعتماد نگاه کند.
ویدئوی بدون عنوان؛ هرگز
برای ویدئوهای خود یک عنوان جذاب و حرفهای انتخاب کنید که باعث جذب مخاطب شوند. البته از عنوانی استفاده کنید که در موتور جستجوی گوگل از رنکینگ بالایی برخوردار باشد تا بالاتر از رقبایتان دیده شوید.
نکات مهم برای تولید محتوا در یوتیوب
برای اینکه بازدید بیشتری داشته باشید علاوه بر داشتن محتوای مفید و جذاب در یوتیوب نکات دیگری را باید مد نظر داشته باشید.
- 15 ثانیه طلایی : بر اساس آمارها 15 ثانیه اول ویدیو نقش به سزایی در تصمیم گیری مخاطب نسبت به ادامه ویدیو یا بستن آن دارد. سعی کنید در این 15 ثانیه مخاطب را جذب نمایید. برای این کار میتوانید نتیجه نهایی کار را همان ابتدا به نمایش بگذارید، این روش معمولاً در ویدیوهای «خودت بساز» و «قبل و بعد آرایش» از این گونهاند. در ابتدا نتیجه پایانی را نشان میدهند و پس از جذب مخاطب به نمایش مراحل کار میپردازند.
- برنامه منظم : کانالهایی که به طور مرتب بیش از یکبار در هفته پست میگذارند بازدید و عملکرد بهتری نسبت به بقیه دارند. به خصوص اگر تازه شروع به کار کردهاید و سعی در ایجاد مخاطب دارید. رعایت یک برنامه منظم با چندین پست در هفته میتواند کانال شما را به سرعت در الگوریتم افزایش دهد.
- ایجاد یک روند کاری پایدار: ممکن است شما در حال ساخت ویدیویی هستید که 6 ماه زمان میبرد، این فیلم حتی اگر شایسته اسکار هم باشد به رشد کانال شما کمکی نخواهد نمود. بارگذاری ویدیو در زمانهای مشخص کاربران را برای بازدید به کانال شما میکشاند.