پشتیبانی فنی سایت

گوگل پنالتی (google penalty) چیست؟ + تشخیص پنالتی شدن سایت

گوگل پنالتی چیست؟

با به روزرسانی شدن الگوریتم‌های گوگل و بالاتر رفتن دقت آن‌ها در بررسی محتوای سایت‌ها، شرایط برای کسانی که بر خلاف قوانین گوگل سعی در بهینه‌سازی صفحات خود دارند سخت و سخت‌تر می‌شود. در صورت انجام تخلف مورد مجازات گوگل قرار می‌گیرند و در نتیجه این مجازات یا به کلی از صفحات اینترنی حذف می‌شوند یا با کاهش رتبه در صفحات نتایج جستجو روبرو خواهند شد. به اتفاقاتی که بعد از جریمه کردن برای سایت‌ها می‌افتد اصطلاحا گوگل پنالتی یا پنالتی گوگل گفته می‌شود.

علت گوگل پنالتی شدن سایت چیست ؟

همان طور که می دانید گوگل به صورت متداوم در حال ایندکس کردن سایت‌ها است و از طرف دیگر الگوریتم‌های گوگل هر چند وقت یک بار به روزرسانی می‌شوند. با در نظر گرفتن این مسائل باید نسبت به تغییراتی که در بهینه‌سازی سایت خود اعمال می کنید دقت بیشتری داشته باشید. در ادامه به تعدادی ازعلت‌هایی که باعث می‌شود گوگل شما را جریمه کند اشاره خواهیم کرد:

خرید لینک

با توجه به اطلاعاتی که تا به حال از نحوه بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو به دست آورده‌اید، به خوبی می‌دانید که خرید لینک (Paid Link) یکی از روش‌های سئو کلاه سیاه از جمله مواردی است که گوگل نسبت به آن حساسیت ویژه‌ای دارد.

تبادل لینک دو طرفه

معمولا در امور تجارت همیشه تبادلاتی انجام می‌شود. انجام این کار طبیعی بوده و هست اما اگر خارج از قوانین باشد دردسرهایی به دنبال خواهد داشت. گوگل در اصل با نقل و انتقالات لینک مشکلی خاصی ندارد. با این حال اگر تعداد این تبادلات بیش از حد باشد یا با سایت‌های نامناسب همکاری کنید گوگل با شما برخورد خواهد کرد و بسته به میزان و شدت خطا، شما را جریمه می‌کند .

محتوای تکراری Duplicate Content

مسلما تا به حال سایت‌هایی را دیده‌اید که محتوا را از جاهای دیگر بدون کم یا زیاد کردن حتی یک ویرگول کپی کرده‌اند! این سایت‌ها با انجام حرکت Copy و Paste محتواسازی کردند می‌کنند. شناسایی محتوای تکراری برای الگوریتم‌های گوگل مثل آب خوردن راحت است ، در نتیجه پیشنهاد می کنم به جای کپی کردن محتوا از دیگر سایت‌ها، اطلاعات لازم را برای تولید محتوای مفید و ارزشمند به دست بیاورید و یک Original Content خلق کنید.

استفاده بیش از حد از تگ H۱

رعایت کردن اصول ساختار محتوا یکی دیگر از مواردی است که تاثیر قابل توجهی دارد بر سئو سایت دارد. تگ H۱ در ساختار یک صفحه، حکم عنوان صفحه را دارد و نشان‌دهنده محتوای صفحه است. گوگل و موتورهای جستجو با کمک این تگ از محتوای صفحه یا صفحات سایت شما باخبر می‌شوند. اگر از تگ H۱ بیش از حد استفاده کنید گوگل شما را جریمه خواهد کرد چرا که فکر می کند شما به زور می‌خواهید خود را در لیست نتایج جستجو قرار دهید، این حرکت از نظر او نقض قانون است .

خطای داخلی ۴۰۴

تا به حال با این خطا روبرو شده‌اید؟ بعضی اوقات پیش می‌آید که کاربر تصمیم دارد با کلیک کردن روی لینکی از صفحه‌ای به صفحه دیگر از سایت شما برود ولی در صفحه جدید هیچ اطلاعاتی نصیب‌اش نمی شود و با خطای ۴۰۴ مواجه می‌شود. گوگل نسبت به طراحی این صفحات حساس است و اصلا دوست ندارد کاربران با این خطا روبرو شوند و اگر تعداد خطاهای ۴۰۴ از حد بگذرد شما را جریمه می کند .

چگالی کلمات کلیدی

کلمات کلیدی و ماجراهای استفاده بیش از حد این نوع لغات ( Keyword Stuffing ) سال‌ها بحث داغ تمام محافل بهینه‌سازی بود. از دیگر مواردی که باعث گوگل پنالتی شدن سایت ما می‌شود، تکرار بیش از حد کلمه کلیدی است. با استفاده از این روش توجه الگوریتم ضد اسپم گوگل ( Google Panda Algorithm ) را به خود جلب می‌کنید و باعث می‌شوید به سراغ شما بیاید.

استفاده بیش از حد از انکر تکست

استفاده بیش از حد انکر تکست‌ هم مانند کلمات کلیدی در گوگل پنالتی شدن سایت بدون تاثیر نخواهد بود. پس اگر می خواهید از خشم الگوریتم‌های گوگل به دور بمانید نسبت به نوع لینک و نحوه ساخت لینک دقت داشته باشید. الگوریتم‌های گوگل ، داوران بادقتی هستند و هیچ خطایی از چشم آن‌ها دور نمی‌ماند!

علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، استفاده از لینک و محتواهای مخفی، تبلیغات بیش از حد، سرعت پایین آپلود شدن سایت، لینک سازی بیش از حد ( Farm Link ) ، نقشه نادرست سایت، سئو کلاه سیاه ( Black Hat ) ، استفاده از چند لندینگ پیج، و… می‌تواند باعث گوگل پنالتی شدن سایت شما بشود .

عوامل مهم در بهبود وضعیت سایت پس از اعمال گوگل پنالتی

  • نوع مجازات (گوگل پاندا، گوگل پنگوئن، جریمه دستی، بد افزار).
  • شدت مشکل (اُفت کوچک در رتبه بندی، قرار نگرفتن در رتبه بندی، خروج از ایندکس).
  • چقدر سریع می توانید مشکلات وب سایت خود را شناسایی کنید.
  • چقدر سریع می توانید مشکلات پیرامون وب سایت خود را برطرف کنید.
  • مدت زمان درخواستِ تجدید نظر (ارائۀ این درخواست در شرایط خاص لازم است).

آیا جریمه های گوگل انواع مختلفی دارد؟

گوگل پنالتی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد :

Manual Penalty یا پنالتی دستی

پنالتی دستی زمانی اتفاق می‌افتد که شخصی از سوی شرکت گوگل سایت را مورد بررسی قرار دهد و متوجه تخلفات شود و در این حالت با دادن یک کارت قرمز سایت را به طور کامل از صفحات نتایج جستجو گوگل حذف می‌کند. معمولا زمانی که این اتفاق رخ دهد در Webmaster Tools در قسمت Manual Action یک پیام با مضمون اینکه «سایت شما به دلیل نقض قوانین جریمه شده است» را دریافت کنید.

Algorithmic Penalty یا پنالتی الگوریتمیک یا اتوماتیک

در این نوع گوگل پنالتی عملکرد سایت‌ها مستقیما از سوی الگوریتم‌های گوگل بررسی می‌شود و در صورت دیدن تخلف با نشان دادن یک کارت زرد سایت مورد نظر را جریمه می‌کنند. این جریمه باعث کاهش رتبه شما در SERPS (صفحات نتایج جستجو) خواهد شد. معمولا شناسایی زمان جریمه و نوع جریمه مشخص نیست و شما با استفاده از ابزار Google Analytics و بررسی میزان ترافیک سایت خود و عملکرد آن متوجه این موضوع خواهید شد. توسط …

رایج ترین مجازات های گوگل چه مواردی هستند؟

رایج ترین موارد در مجازات های گوگل، گوگل پاندا و گوگل پنگوئن هستند که با یکدیگر تفاوت دارند اما هر دو می توانند تاثیرات مخرب مشابهی بروی ترافیک وب سایت شما داشته باشند. اولین قدم برای بهبود وضعیت سایت از هر گونه مجازات، شناسایی نوع مجازاتی است که بروی وب سایت شما اعمال شده است.

پنالتی گوگل با الگوریتم گوگل پاندا

الگوریتم پاندای گوگل مطمئن می شود که محتوای سایت شما با ارزش است. این الگوریتم درست مانند یک پاندای واقعی که ماهی های درشت را تشخیص می دهد. محتوای سایت شما را بر اساس تعداد کلمه و نسبت کلمه به تگ های HTML و همچنین برای کپی نبودن محتوا بررسی می کند. اگر سایت شما از این سنجش سر بلند بیرون بیاید مشکلی نخواهید داشت. در غیر این صورت ممکن است با پنالتی شدن روبرو شوید.

پنالتی گوگل با الگوریتم گوگل پنگوئن

سایت های اسپم و سایت هایی که برای تبلیغ سایر سایت ها ایجاد شده اند. توسط الگوریتم پنگوئن شناسایی می شوند. این الگوریتم مسئول پی گیری لینک های ورودی و خروجی به یک سایت است. لینک هایی ناگهانی بیش از حد می تواند شما را با پنالتی شدن در گوگل روبرو کند.

پنالتی گوگل با الگوریتم مرغ مگس خوار

این الگوریتم ارتباط بین محتوا و کلمات کلیدی را بررسی می کند. ساز و کار این الگوریتم به این صورت است که: اولین کلمه کلیدی شما را بعنوان کلمه کلیدی اصلی در نظر گرفته و سپس تعداد تکرار کلمه کلیدی در محتوا را می شمارد. الگوریتم مرغ مگس خوار به ازدیاد بیش از حد کلمات کلیدی در متن هم حساس است. در صورتی که در متنی تعداد کلمه کلیدی کم و یا بیش از حد از استفاده شده باشد. متن را اسپم تشخیص می دهد.

جریمه دستی

جریمه دستی علیه وب سایت تان می تواند منجر به تنبیه های مختلفی شود (گاهی ممکن است این تنبیه باعث پائین آمدن رتبۀ وب سایت شما شود و در برخی موارد حتی سبب de-index شدن آن گردد). اگر شما در Webmaster tools پیامی با عناوین “Search Queries” و “Manual Actions” دریافت کرده اید، بدانید وب سایت شما به صورت دستی تنبیه شده است.

جرایم دستی می تواند به علت هر گونه تخلف از سوی وب مستر اعمل شود، اما معمولاً به دلایل زیر اتفاق می افتد:

  • خرید یا فروش لینک
  • استفاده از صفحات کاذب (Doorway Pages)
  • به کارگیری شیوۀ Cloaking یا پنهان کردن محتوا (در این روش محتوایی که به کاربر نشان داده می شود با محتوایی که موتور جستجوگر می بیند، متفاوت است)
  • سایت هک شده
  • سایت اسپم
  • لینک های غیر طبیعی (اگر چنین پیغامی را دریافت کرده اید، به توضیحات مربوط به الگوریتم پنگوئن مراجعه کنید چرا که لینک های غیر طبیعی نشان دهنده جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن است).
  • محتوای بی کیفیت و کم ارزش (Thin Content) (اگر چنین پیغامی را دریافت کرده اید، به این معنی است که الگوریتم پاندای گوگل شما را جریمه کرده است. دلیل آن احتمالاً کیفیت پائین محتوای وب سایت شما می باشد).

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *