پشتیبانی فنی سایت

خطای 503 Service Unavailable چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟

ارور 503 چیست؟ بررسی علت به وجود آمدن و رفع خطای 503

کد خطای 503، به معنی غیرقابل دسترس بودن سرویس مورد نظر می باشد. این کد خطا، ممکن است به دلایل تعمیرات و بروز رسانی سرور، اضافه بار شدید بر روی سرور و مشکلات دیگری بروز کند.

معمولاً در اکثر مواقع بعد از مدتی کوتاه یا طولانی، ممکن است به صورت خودکار نیز برطرف شود.البته برطرف شدن آن به صورت خودکار، تنها در صورتی ممکن است که از سمت سرور و فشار روی آن رخ داده باشد.

پس به این نتیجه می رسیم که، این کد خطا، نوعی وضعیت http می باشد که از وضعیت وب سرور میزبان سایت به ما اطلاعات می دهد. برای بررسی و رفع این مشکل، لازم است، دلایل و نحوه رفع این کد خطا را بهتر درک کنیم و بدانیم.

با توجه به توضیحاتی که داده شد، به این نتیجه می رسیم که کد خطای 503، در واقع ارتباط بین سرور و کاربر را مشخص می کند که آیا برقرار است یا نه؟ بنابراین هر زمان این خطا را در زمان باز کردن سایتی مشاهده کردیم، به معنی عدم دسترسی به آن سایت می باشد.

نحوه نمایش خطای 503 Service Unavailable

  • HTTP 503
  • HTTP Error 503
  • 503 Service Unavailable
  • Error 503 Backend fetch failed
  • HTTP Server Error 503
  • 503 Service Temporarily Unavailable
  • 503 Error
  • Http/1.1 Service Unavailable
  • Error 503 Service Unavailable
  • Service Unavailable – DNS Failure

دلایل بروز خطای 503 Service Unavailable

به صورت کلی، دلایل بروز این کد خطا، یا از سمت سرور می باشد و یا از سمت ارتباط کاربر با اینترنت. در ادامه این دلایل را به صورت کامل تر توضیح می دهیم. هر زمان تلاش می کنیم که وب سایتی را باز کنیم، از مرورگر کامپیوتر ما، یک درخواست http به سرور میزبان سایت مورد نظرمان ارسال می شود.

اگر به این درخواست پاسخ ارسال و دریافت شد، سایت بر روی مرورگر ما باز شده و نمایش داده می شود، اگر به هر دلیلی این درخواست ارسال نشود، یا ارسال شده و پاسخی دریافت نشود، باید این دلیل بررسی گردد که مشکل از سمت ما است یا از سمت سرور میزبان سایت.

خاموش شدن یا Down شدن سرور میزبان سایت

خاموش شدن یا داون شدن سرور می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، مثلاً در برخی مواقع هر گونه تعمیرات و نگهداری یا اضافه کردن امکانات جدید سخت افزاری و نرم افزاری می تواند منجر به خاموش شدن سرور، و در نتیجه بروز خطای 503 شود.

این قطعی کوتاه مدت است و بلافاصله بعد از اتمام کار، سرور روشن شده و در دسترس قرار می گیرد.

مشکلات فنی سرور میزبان سایت

خراب شدن قطعه ای از سرور که منجر به خاموشی آن می شود، یا هر بار اضافی بسیار شدید که بر اثر فشار زیاد به منابع سرور، باعث خاموشی آن شود. در این حالت تا زمان بررسی مشکل و رفع آن، قطعی به طول می انجامد و زمان مشخصی ندارد. ممکن است طی چند ساعت یا چند روز این روند طول بکشد.

ترافیک بالا و فشار زیاد بر روی سرور میزبان سایت

اگر دقت کرده باشید، اکثر شرکت های هاستینگ، سایت های پر بازدید و پر مصرف را بر روی سرور های اشتراکی خود میزبانی نمی کنند.

دلیل این اقدام این است که سایت های پرمصرف، بازدید روزانه بالایی دارند و اگر چندین سایت پر مصرف روی یک سرور اشتراکی با منابع معمولی میزبانی شوند، ترافیک روزانه ورودی به این سایت ها به قدری زیاد خواهد بود که منابع سرور در مقابل نیاز این سایت ها کم آمده و منجر به فشار بالا به منابع و در نتیجه خاموشی سرور می شود.

بنابراین برای سایت های پر بازدید، همیشه سرور های مجازی یا اختصاصی پیشنهاد می شود.

حملات گسترده DDOS بر روی سرور میزبان سایت

حمله DDOS، مبحثی گسترده است و در این مقاله قابل توضیح دادن نیست. اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم، برخی افراد با حمله به سرور های میزبان سایت ها، سرور را از کار می اندازند یا به اندازه ای سرور را مختل می کنند تا عملا پاسخگو نباشد و سایت های بر روی آن سرور از دسترس خارج شوند.

این حملات با ارسال ترافیک بسیار زیادی در یک لحظه یا مدت طولانی، فشار فوق‌العاده ای به سرور میزبان وارد می کنند. البته برخی شرکت های هاستینگ از سرور های مجهز به سیستم Anti DDOS یا DDOS Protection می باشند که جلوی این حملات را تا حدی می گیرد.

مشکلات مربوط به تنظیمات DNS

اگر در تنظیمات DNS کامپیوتر یا روتر ما مشکلی وجود داشته باشد، امکان تبدیل IP به نام دامنه وجود نداشته و منجر به بروز این خطا می شود. بنابراین یکی از دلایل دیگر خطای 503 می تواند تنظیمات اشتباه در دی ان اس ها باشد.

با خرید هاست با کیفیت از شرکت های معتبر، با مشکلات این چنینی مواجه نخواهید شد. تیم فنی صباهاست با تدابیر فنی و حرفه ای خود، از بروز مشکلات مربوط به عدم تامین منابع به صورت کامل جلوگیری کرده اند.

چگونه خطای 503 را برطرف کنیم ؟

اگر با امتحان کردن تمام راهکارهای بالا مطمئن شدید که خطای 503 ایجاد شده در وب سایت شما، مربوط به مشکلات فنی است و ایراد از رایانه و اتصالات خودتان نیست، باید سریعا برای رفع خطای 503 اقدام کنید. در ادامه با توضیح دلایل ایجاد 503، به شما آموزش میدهیم که چطور و از طریق چه راهکارهایی میتوان این خطا و مشکل را برطرف کرد:

محدودیت های هاست

اگر خیلی علاقه ای به ارسال تیکت پشتیبانی برای سرویس هاستینگ خود و کمک گرفتن از پشتیبانان ندارید، در مرحله اول باید سراغ کنترل پنل هاست بروید و مطمئن شوید که هاست شما فضای ذخیره و… کافی دارد. در بسیاری مواقع به دلیل اینکه فضای ذخیره هاست پر شده و فضای کافی ندارد، ارور 503 نمایان میشود. بنابراین، به موضوعاتی مثل disc space در هاست دقت کنید.

افزایش ترافیک سایت

شاید وب سایت شما به دلیل افزایش ناگهانی ترافیک دچار خطای 503 شده باشد. در این حالت به دلیل ورود ناگهانی تعداد زیادی کاربر و ارسال درخواست زیاد سایت به سرور، وب سایت شما اصطلاحا down شده و دچار این خطا خواهد شد.

این مشکل بیشتر برای وب سایت های بزرگ و مخصوصا در زمان های تخفیف و… به وجود می آید. اما اگر وب سایت شما در حالی دچار این مشکل شده که اصلا ترافیک زیادی ندارد، احتمالا باید به عملیات سئو منفی مشکوک شوید!

یکی از عملیات های سئو منفی ddos نام دارد که طی آن افراد به چند صد ربات بازدید کننده سایت دستور بازدید از وب سایت شما را میدهند. به این صورت و در ازای بالا رفتن درخواست های سایت به سرور، هاست شما توانایی خود را از دست داده و down میشود. این حالت اگر ادامه پیدا کند، نرخ پرش وب سایت افزایش میابد و در نتیجه رتبه های سایت در موتور های جستجو از بین میروند.

بنابراین میتوانید این موضوع را از پشتیبانی هاست خود بررسی کرده و اگر آنها هم مشکوک به حملات دیداس بودند، باید به کمک سرویس های پشتیبانی و cloudflare این حملات را خنثی کنند.

نکته: نصب پلاگین های آمارگیر وب سایت، خود میتواند یکی از دلایل افزایش ترافیک ناگهانی سایت باشد. با توجه به اینکه این افزونه ها دائما برای بررسی آمار سایت اقدام به گردش در آن و افزایش درخواست ها به سرور میکنند، این موضوع میتواند باعث افزایش ترافیک و در نتیجه اور 503 شوند. بهترین راهکارها برای بررسی آمار و… سایت، کمک گرفتن از دو ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول هستند.

عدم بروز رسانی ها؛ یکی از دلایل ارور 503 در وردپرس

یکی از دلایل ایجاد ارور 503 در وردپرس میتواند عدم بروزرسانی ها باشد. بروز نبودن پلاگین های وب سایت، نسخه قالب، نسخه php هاست، (که در سایت های غیر وردپرسی هم وجود دارد) و… میتواند باعث ایجاد مشکلات ساختاری در کدهای سایت شده و در نتیجه خطای 503 را به وجود بیاورند.

بنابراین باید از طریق هاست یا کنترل پنل وب سایت برای بروزرسانی آنها اقدام کنید. علاوه بر این، افزونه ها و قالب ممکن است به دلایل دیگری هم به وجود آورنده Error 503 در وردپرس باشند. در نکته بعدی این موضوع را توضیح میدهیم.

مشکلات کدنویسی در اثر تغییرات و خطای 503 وردپرس

به تازگی تغییرات جدیدی در وب سایت داده اید؟ نصب یک افزونه جدید، بروزرسانی و…
ممکن است یکی از ابزارهای قدیمی یا جدید وب سایت شما با کدهای قالب ناهماهنگی پیدا کرده یا اصلا چند پلاگین با همدیگر به مشکل خورده باشند. دقت کنید که این موضوع میتواند دلیل ایجاد خطای 503 در سیستم جوملا هم باشد. بنابراین برای بررسی دقیق تر و رفع مشکل، چند راهکار در مقابل شما وجود دارد:

  1. غیر فعال کردن افزونه ها: از طریق هاست یا کنترل پنل وب سایت، یکی یکی افزونه های سایت را غیرفعال کنید. اگر به هاست دسترسی دارید کافی است وارد پوشه plugins شده و هر بار نام پوشه یک افزونه را تغییر دهید. به این صورت آن افزونه غیرفعال خواهد شد. هر بار این کار را روی یک پلاگین امتحان کرده و سایت را به کمک کلید های f5 و ctrl رفرش کنید. به احتمال زیاد با این راهکار افزونه مورد دار را پیدا میکنید و وب سایت به حالت اول خود باز میگردد. (بعد از پیدا کردن افزونه مشکل دار، نام پوشه بقیه افزونه ها را دوباره به حالت قبل برگردانید تا روی وب سایت نصب شوند.)
  2. قالب سایت را غیرفعال کرده و یک قالب پیش فرض وردپرسی یا جوملایی را روی آن فعال کنید. به این صورت اگر مشکل از کدنویسی قالب و سنگین شدن کدهای آن باشد، خطای 503 رفع خواهد شد. البته اگر از طریق غیرفعالسازی افزونه ها این مشکل حل نشد، بعد از آن برای غیرفعالسازی قالب اقدام کنید.

سنگین شدن سایت

ممکن است به طور کلی کدهای وب سایت شما سنگین شده و این موضوع باعث کاهش بیش از حد سرعت لود اولیه و دلیل ایجاد خطای 503 باشد. یکی از دلایل سنگین شدن کدهای سایت میتواند ایجاد تغییرات گرافیکی زیاد روی صفحات باشد. همینطور قرار گرفتن چند ده کامنت در صفحات سایت هم ممکن است سرعت آن را کاهش داده و باعث ایجاد 503 شوند.

بنابراین تغییرات را حذف کرده و کامنت ها را هم “صفحه بندی” کنید تا تعدادی در صفحه اول و مابقی در بقیه صفحات نمایش داده شوند. (قابلیت صفحه بندی کامنت ها در تنظیمات وردپرس وجود دارد) علاوه بر اینها نصب افزونه های اضافی وردپرسی و جوملایی هم به سنگین شدن سایت کمک میکنند. بنابراین افزونه های بی مورد را حذف کنید.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *