سئو و بهینه سازی

الگوریتم پیج لایوت چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

الگوریتم Page Layout چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

از سال 2011 با ظهور الگوریتم پاندا توجه گوگل به محتوای صفحات و برخی از فاکتورهای مهم محتوایی بیشتر شد اما در سال 2012 گوگل الگوریتم Page Layout را معرفی کرد که توجه زیادی به محتوای صفحه نشان می‌داد. حتما در گذشته و حتی امروز با سایت‌هایی مواجه شده‌اید که در همان قسمت بالای صفحه، حجم زیادی از تبلیغات را در چشم کاربران فرو می‌کنند. در این سایت‌ها برای اینکه به محتوای اصلی صفحه دسترسی پیدا کنید، باید مدتی صفحه را به پایین بکشید تا بالاخره تبلیغات تمام شوند. سرزدن به چنین سایت‌هایی و کارکردن با آنها واقعا آزاردهنده است. اما الگوریتم Page Layout گوگل همین سایت‌ها را هدف قرار داد تا تجربه کاربری بهتری برای کاربران خودش بسازد.

به گفته گوگل این الگوریتم در ابتدا تنها چیزی در حدود یک درصد وب سایتها را تحت تاثیر قرار داد اما باعث شد سایت‌ها طراحی و چیدمان مطالب خود را طوری تغییر دهند که تجربه کاربری بهتری برای مخاطبان ایجاد کنند. نسخه‌های اولیه پیج لایوت کاری به تبلیغات پاپ‌آپ نداشت اما رفته‌رفته این نوع تبلیغات را هم شامل شد.

چند ماه پس از معرفی الگوریتم Page Layout که به عنوان Top Heavy و above the fold هم شناخته می‌شود، بروزرسانی جدیدی از آن منتشر شد که فرصتی در اختیار سایت‌های پنالتی‌شده قرار می‌داد. بدین‌ترتیب سایت‌هایی که با انتشار الگوریتم Page Layout جریمه شده اما اقدام به رفع مشکلات خود کرده بودند، دوباره توانستند به نتایج جستجوی گوگل بازگردند.

چگونه الگوریتم پیج لایوت را تحت تاثیر قرار دهیم؟

پس از معرفی الگوریتم پیج لایوت، گوگل اعلام کرد که تنها 1 درصد از کل وب‌سایت‌ها توسط این الگوریتم جریمه می‌شوند و جای نگرانی نیست.

همانطور که گفتیم الگوریتم Page Layout به دنبال سایت‌هایی با تبلیغات بیش از اندازه و مزاحم است؛ پس تا زمانی که از تبلیغات به صورت معقول و خلاقانه استفاده کنید؛ نیاز نیست نگران جریمه شدن به وسیله این الگوریتم باشید.

با این حال؛ روش‌هایی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید این اطمینان را داشته باشید که درج تبلیغات باعث پایین آمدن تجربه کاربری وب‌سایت شما نمی‌شود و رضایت کاربران و به دنبال آن رضایت الگوریتم پیج لایوت را به همراه خواهید داشت. در ادامه برخی از این روش‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

تبلیغات در کنار محتوای خوب

گوگل به هیچ وجه مانع تبلیغات در وب‌سایت‌ نمی‌شود و تبلیغات را به عنوان یک اصل در دیجیتال مارکتینگ پذیرفته است؛ اما باید به این نکته توجه کنید که تبلیغات تنها، باعث کاهش تجربه کاربری وب‌سایت می‌شود.

در وهله‌ی اول تلاش کنید تا محتوایی مفید و اصولی در اختیار کاربر قرار دهید؛ محتوایی که به بخشی از نیازهای کاربر پاسخ دهد و کاربر با مطالعه آن پاسخی برای پرسش‌های خود بیابد. حال که چنین محتوایی را تولید کرده‌اید، می‌توانید در بین آن از تبلیغات هم استفاده کنید.

مطالعات اخیر نشان داده است که هرچه تبلیغات به شیوه غیرمستقیم باشد، تاثیر آن بیشتر است؛ امروزه دیگر مانند سابق، تبلیغات مستقیم تاثیرگذار نیستند. سعی کنید در بین محتوای اصلی وب‌سایت خود از شیوه‌های تبلیغاتی غیرمستقیم مانند تبلیغات همسان استفاده کنید.

توجه به حجم تصاویر و بنرهای تبلیغاتی

حضور تعداد زیادی از بنر‌های تبلیغاتی در صفحه می‌تواند باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحه شود و کاربر مدت زمان طولانی را صرف لود شدن صفحه کند.

هنگام قرار دادن بنر‌های تبلیغاتی در صفحات مختلف وب‌سایت به این نکته توجه داشته باشید و سعی کنید حجم تصاویر و بنر‌های تبلیغاتی را تا حد امکان کاهش دهید تا سرعت بارگذاری افزایش پیدا کند.

تناسب میان محتوا و تبلیغات

همیشه به تناسب میان محتوای صفحه و تعداد تبلیغاتی که در آن قرار داده‌اید توجه کنید. اگر از یک محتوای کوتاه 800 کلمه‌ای استفاده می‌کنید، قرار دادن 6 لینک و بنر تبلیغاتی در بین آن اصلا مناسب نیست و الگوریتم پیج لایوت متوجه این موضوع می‌شود.

اگرچه هیچ نسبت مشخصی برای حجم محتوا و تعداد تبلیغات وجود ندارد، اما هنگامی که می‌خواهید از تبلیغات در گوشه و کنار صفحات یا در بین محتوا استفاده کنید، توجه داشته باشید که زمانی که محتوای صفحه شما کم است، از تبلیغات زیاد استفاده نکنید.

عدم درج تبلیغ در بالای سایت

بالای سایت یا هدر وب‌سایت شما جزو اولین بخش‌هایی است که کاربر با آن مواجه می‌شود و باید در آن مطالبی قرار دهید تا توضیحات خلاصه و دقیقی از کسب‌وکار شما را به کاربر ارائه دهد.

برخی از وب‌سایت‌ها از این فضا به عنوان یک فضای مناسب برای تبلیغات استفاده می‌کنند و بنر‌های بزرگ تبلیغاتی را در آن قرار می‌دهند.

باید به این نکته توجه داشته باشید که با قرار دادن تبلیغات در این قسمت، اعتبار وب‌سایت خود را پایین می‌آورید و تجربه کاربری سایت را کاهش می‌دهید؛ همچنین الگوریتم پیج لایوت روی تبلیغات بنری در هدر سایت بسیار حساس است.

الگوریتم Page Layout گوگل چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

می‌توان گفت به‌روزرسانی‌های این الگوریتم، بیشتر از این که بر جایگاه سایت‌ها در نتایج جستجو تاثیر بگذارد، بر دید وب‌مسترها تاثیر گذاشت و موجب شد آن‌ها با نگاه متفاوتی تبلیغات را در صفحه‌های سایت خود جای دهند و تعداد آن‌ها را تا حد امکان کم کنند. با این کار تجربه کاربری سایت ارتقا یافت و نرخ پرش سایت کاهش پیدا کرد.

چگونه جریمه الگوریتم Page Layout را رفع کنیم؟

با این‌که تنها یک درصد از سایت‌های جهان درگیر جریمه الگوریتم Page Layout می‌شوند، ولی هنوز هم این امکان وجود دارد که سایت شما توسط گوگل جریمه قرار شود. در نتیجه اگر سایت شما توسط این الگوریتم جریمه شد، باید به درستی عمل کنید تا از پنالتی‌شدن خارج شوید.

در ابتدا لازم است به این مورد توجه کنید که پوشش بالای صفحه در نمایشگر کاربر به رزولوشن مانیتور او بستگی دارد. برای مثال نوع نمایش بالای صفحه در گوشی موبایل با مانیتور کامپیوتر یکسان نیست. در نتیجه لازم است قبل از حذف هر المانی از بالای صفحه، سایت را در رزولوشن‌های مختلف مشاهده و تست کنید.

برای خارج‌شدن از جریمه سایت توسط این الگوریتم، لازم است در نمایش محتواهای قسمت بالایی صفحه سایت تجدید نظر کنید و منتظر پایش دوباره ربات‌های گوگل باشید. از آن‌جایی که این الگوریتم در آخرین آپدیت، خودکار شد، دیگر نیازی نیست مانند سابق منتظر آپدیت‌های جدید الگوریتم برای خارج‌شدن از پنالتی گوگل باشید و تنها لازم است منتظر پایش دوباره سایت توسط ربات‌های گوگل بمانید.

براتون مفید بود؟

یک ستاره << >> پنج ستاره

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *