سئو و بهینه سازی

الگوریتم دزد دریایی گوگل چیست؟ چگونگی مقابله با دزدی محتوا

الگوریتم دزدان دریایی گوگل چگونه با دزدی محتوا مقابله می‌کند؟

الگوریتم دزد دریایی که به الگوریتم Google Pirate نیز شناخته می‌شود یکی از الگوریتم‌های محبوب گوگل است که در سال 2012 معرفی شد سپس در سال 2014 آپدیت شد. هدف از گذاشتن این نام بر این الگوریتم این بود که گوگل طراحی وب سایت را مانند دریا در نظر گرفته که طراحان صاحب و متخصصین طراحی سایت فروشگاهی یا طراحی سایت شرکتی، مانند ملوانان بوده و کسانی که سوار بر این کشتی هستند نیز کاربران آن طراحی سایت می‌باشند. که ناگهان دزد دریایی همه ثروت آن را می‌دزدند. حال ما در این بخش می‌خواهیم ببینیم که ثروت گفته شده در این جا یعنی طراحی سایت به چه منظور می‌باشد؟ ثروت در واقع به معنای کلیه محتواهایی که صاحب سایت برای آن‌ها زحمت کشیده تا در سایت خود برای جذب کاربران قرار داده و اما هدف این الگوریتم چیست؟

هدف الگوریتم دزد دریایی در واقع جلوگیری از کپی کردن مطالب از سایت دیگر و قرار دادن آن در طراحی وب سایت خود به کار می‌رود و در صورت مشاهده چنین موردی سریعا با سارقان، طراحی سایت برخورد کرده و به جریمه آن برمی‌آیند. بنابراین برای حفظ از این الگوریتم می‌توانید محتواهای هدفمند و خوبی را برای کاربران خود قرار دهید. لازم به ذکر است که تمرکز دزد دریایی بر روی حذف URL مورد نظر می‌باشد اما اگر بیش‌تر از 50% از محتواهای طراحی سایت مربوطه کپی اعلام شوند در این صورت دچار پنالتی توسط گوگل می‌شوید که با جریمه‌های سنگینی مواجه خواهید شد.الگوریتم دزد دریایی اگر در بین دو محتوا به شک بیافتد فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار می‌دهد مانند

  • تصویر
  • متن
  • ویدیو
  • صوت
  • محصول

لینک‌های ورودی به سایت، اعتبار دامنه، سابقه طراحی وب سایت، زمان انتشار مطالب، رتبه طراحی سایت سپس با بررسی این موارد مشخص می‌شود که کدام محتوا اصلی و کدام یک از طراحی سایت‌ها به کپی از محتوای سایت دیگر پرداخته است.

الگوریتم دزد دریایی گوگل چطور کار می‌کند؟

دزدی و کپی کردن آهنگ‌ها‌، فیلم‌ها‌، بازی‌های ویدئویی – اساسا هر نوع رسانه دیجیتالی یا سرگرمی – به یک مسئله خیلی مهم در دنیای امروز تبدیل شده است. اگرچه گوگل نمی‌تواند همه صفحات اینترنت را بررسی کند تا مطمئن شود که هیچ محتوای دزدی و کپی شده‌ای وجود ندارد‌، اما به‌روزرسانی الگوریتم دزد دریایی، سایت‌هایی را جریمه می‌کند که دستورالعمل‌های حق کپی‌رایت را که توسط DMCA تعیین شده است نقض می‌کنند.

هر ماه‌ گوگل میلیون‌ها شکایت حذف به دلیل نقض حق کپی‌‎رایت را دریافت و پردازش می‌کند. اما از آنجا که خود گوگل نمی‌تواند تعیین کند که محتوا سرقت شده است یا خیر – فقط دادگاه‌ها می‌توانند تعیین کنند که آیا حق کپی‌رایت واقعا نقض شده است – هیچ صفحه‌‎ای را حذف نمی‌کنند مگر اینکه یک اخطار معتبر حذف حق کپی‌راست توسط صاحب اصلی محتوا ارائه شود.

اگر علیه سایتی گزارشی رد شود و گوگل تشخیص دهد که این گزارش معتبر است‌، آن سایت رتبه به شدت پایینی در صفحه نتایج گوگل دریافت می‎کند. علی‌رغم عظمت فراوان گوگل و تمام محتوایی که ایندکس کرده است‌، چنین سایتی هنوز اندک آبرویی دارد که آن را حفظ کند! این سایت می‌خواهد در محدوده قانونی کار کند در حالی که به طور همزمان به کاربران خود دقیقا آنچه را که درخواست می‌کنند ارائه می‌دهد. بنابراین اگر کسی در جستجوی یک فیلم خاص، کوئری مشخصی را وارد کرد‌، گوگل سعی می‌کند از دادن بالاترین جایگاه در SERP به سایت‌هایی که محتوای دزدی دارند خودداری کند. به روزرسانی دزد دریایی این امکان را فراهم می‌کند.

حتی اگر کاربری عنوان یک فیلم را با کلمات «تماشا»‌، «دانلود» یا «تورنت» وارد کند‌، گوگل به طور خودکار سایت‌های پخش رایگان فیلم را فیلتر می‌کند و گزینه‌های قانونی مانند لینک‎های Netflix‌، Amazon‌، Google Play و موارد مشابه را به کاربران ارائه می‌دهد. با این حال‌ اگر مستقیما و با ذکر نام یک فیلم، آن را جستجو کنید‌، هنوز می‌توانید به این سایت‌های دزدان دریایی دسترسی داشته باشید. اگر جستجوهای عمومی‌ داشته باشید و مثلا «نحوه تماشای رایگان [فیلم]» را در گوگل سرچ کنید، سایت‌هایی که محتواهای دزدی منتشر می‏کنند فقط در نتایج جستجوی ارگانیک ظاهر نمی‌شوند.

چه سایت‌هایی توسط الگوریتم دزد دریایی جریمه می‌شوند؟

سایت‌هایی که محتوای کپی را بدون ذکر منبع و بدون اجازه صاحب آن منتشر می‌کنند جریمه می‌شوند. ممکن است یک سایت:

  1. تمام منابع خود را از یک سایت دیگر یا چند سایت دیگر کپی کند.
  2. بعضی از منابع خود را از سایر سایت‌ها کپی کند.

در مورد اول، درصورتیکه صاحبان اصلی محتوا شکایت کنند سایت متخلف جریمه خواهد شد. اما گوگل، به اعتبار دامنه سایت متخلف و تعداد بک‌لینک و محبوبیت آن نیز توجه می‌کند. اگر بسیار بالاتر از سایت‌های شاکی باشد، به احتمال زیاد آن سایت را جریمه نمی‌کند. در مورد دوم هم باز همان موارد در نظر گرفته می‌شود. اگر رتبه سایت متخلف و شاکی نزدیک باشند، سایت متخلف با افت رتبه مواجه خواهد شد.

الگوریتم دزدان دریایی معمولا صفحات شامل محتوای کپی شده را حذف می‌کند و یا رتبه آنرا تنزل می‌دهد. اما به دامنه سایت کاری ندارد. فقط در صورتیکه تعداد شکایات از شما بابت نقض حقوق ناشر محتوا زیاد باشد، دزد دریایی گوگل ممکن است دامنه شما را پنالتی کند.

مثلا یک سایت فارسی دانلود نرم‌افزار به دلیل شکایت‌های زیادی که سایت‌های فارسی و غیرفارسی از آن بخاطر انتشار بدون اجازه محتوایشان به گوگل داشتند، توسط الگوریتم دزد دریایی گوگل جریمه شد. بدلیل زیاد بودن شکایات، دامنه این سایت پنالتی شد.

چگونه محتوای دزدیده شده را به گوگل گزارش دهیم؟

انجام این کار اصلاً سخت نیست و با DMCA گوگل انجام می‌شود، اما جواب گرفتن از گوگل ممکن است مدت زیادی طول بکشد. اما قبل از اینکه به سراغ نحوۀ گزارش محتوای کپی به گوگل برویم، بیایید با DMCA بیشتر آشنا شویم.

سرویس DMCA گوگل چیست؟

DMCA مخفف عبارت Digital Millennium Copyright Act به معنای «قانون حق چاپ هزاره دیجیتال» است که در سال 1988 به دست رئیس جمهور آمریکا امضا شد. پس از آن و از سال 2012، واحد DMCA در شرکت گوگل، شروع به کار کرد. هدف این واحد حمایت از قانون کپی رایت در حوزه وب بود.

با استفاده از این سرویس، افرادی که محتوایشان به سرقت رفته، می‌توانند درخواست بدهند تا صفحه سایت خطاکار، از نتایج جستجوی گوگل حذف شود.

این یعنی اگر محتوای متنیِ رایگان یا غیر رایگان، ویدیویی، محصول و هر نوع محتوای دیگری که دارید، به دست فرد و افرادی دزدیده و روی سایتشان منتشر شده باشد، می‌توانید آدرس صفحه سارق را به بخش DMCA گوگل گزارش دهید. این بخش گزارشات (یا noticeها) را در اسنادی ذخیره می‌کند و اگر تعداد Notice ها زیاد شود، الگوریتم Pirate به بررسی آن‌ها می‌پردازد.

DMCA و الگوریتم دزدان دریایی گوگل، ارتباط نزدیکی باهم دارند. در واقع این الگوریتم با استفاده از گزارش کاربران و کمک اپراتورهای انسانی است که تصمیم می‌گیرد کدام صفحات و سایت‌ها از نتایج گوگل حذف شوند.

لطفاً به این چند نکته دقت کنید:

  1. متن پیام و مشخصات شما، حتماً باید به زبان انگلیسی باشد
  2. گزارش خود را دقیق بنویسید و فقط به اسم و آدرس آن سایت بسنده نکنید
  3. آدرس صفحات مورد نظرتان را وارد کنید؛ نه آدرس دامنه سایت
  4. گزارش‌ها شما توسط نیروی انسانی گوگل بررسی می‌شود

 

الگوریتم دزد دریایی (Google Pirate Algorithm) چیست؟

الگوریتم دزد دریایی (Pirate Algorithm) در سال 2012 برای مبارزه با نقض قانون کپی‌رایت، کپی یا دزدی هر نوع محتوایی معرفی شد.

الگوریتم دزد دریایی چه سایت هایی را جریمه می‌کند؟

الگوریتم دزد دریایی سایت‌های کپی‌کننده انواع محتوا (متنی، ویدئو و تصاویر) را جریمه می‌کند و از فعالیت افرادی جلوگیری می‌کند که بدون رعایت‌کردن حق کپی‌رایت اقدام به فروش محصولات و محتوای غیر رایگان می‌کنند.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *