سئو و بهینه سازی

الگوریتم کافئین گوگل چیست؟ تاثیر الگوریتم Caffeine در سئو سایت

الگوریتم کافئین گوگل چیست؟ تاثیر Google Caffeine در سئو سایت

الگوریتم کافئین یک سیستم نمایه سازی وب سایت است که نتایج جستجوی سریع تر، مرتبط تر و جامع تری را ارائه می دهد. گوگل یا الگوریتم کافئین، معماری جستجوی خود را به سیستمی تغییر داده است که اکنون به طور مداوم فهرست خود را به روز می کند، به طوری که محتوای منتشر شده وب سایت خیلی زودتر از آنچه قبلا ممکن بود پیدا می شود. قبلاً، گوگل وب را مرور می کرد و سپس فهرست خود را به روز می کرد. اما اکنون، فهرست گوگل به محض یافتن اطلاعات جدید به روز می شود. اکثر به‌روزرسانی‌های نام‌گذاری شده گوگل، به شکلی با این الگوریتم سروکار دارند. الگوریتم کافئین یک تغییر کامل در فرایندها و پردازش های داخلی بود که در نهایت منجر به نمایه سازی شد. الگوریتم کافئین عمدتاً ضروری بود، زیرا پویایی اولیه وب در سال‌های 2009 و 2010 تغییر کرد. به جای وب سایت های ثابت (که به ندرت تغییر می کردند)، هر روز، هر ساعت و هر دقیقه محتوای جدیدی وجود داشت و به روز رسانی زنده و محتوای پویا، محبوب شده بود.

مثالی از تاثیر الگوریتم کافئین در ایندکس صفحات و محتوای سایت‌ها

برای مثال، وقتی محتوایی را در سایت خود منتشر می‌کردید، سیستم ایندکس آن را بررسی کرده و براساس قدرت و فاکتورهای رعایت‌شده بعد از گذشت زمان طولانی محتوای مورد نظر را ایندکس می‌کرد و در نتایج جست‌وجوی کاربران نمایش می‌داد. به‌طورکلی ربات‌های گوگل صفحات سایت‌ها را اعم از متن، تصاویر، ویدئوها، لینک‌های داخلی و لینک‌های خارجی و بسیاری موارد دیگر بررسی کرده و مطابق با محتواهای به‌کار رفته، موضوع و دسته‌بندی آن را مشخص می‌کنند و در نتیجه، مطابق با کلمات کلیدی در فهرست گوگل قرار گرفته و ایندکس می‌شدند. در گذشته این‌کار زمان زیادی می‌برد و کاربر بیشتر اوقات داده‌های قدیمی و نامرتبط را مشاهده می‌کرد. درحالی‌که کافئین گوگل باعث شد تا خزنده‌ها به‌سرعت در سایت‌ها بخزد و محتوای آن‌ها را بررسی کرده و داده‌های مهم و مرتبط را جمع‌آوری و در کمتر از چند دقیقه آن‌ها را ایندکس کند. به همین دلیل، اطلاعات تازه در گستره وسیع‌تری در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.

در واقع، اگر بخواهید متن، عکس یا ویدئو جدید به صفحات وب خود اضافه کنید، گوگل به کمک کافئین در زمان کمی آن را بررسی و به مخاطبان نمایش می‌دهد. درحالی‌که انجام این‌کار در سیستم ایندکس قدیمی شاید روزها یا هفته‌ها زمان نیاز داشت تا تغییرات اعمال شوند.

کاربرد های کافئین گوگل

سرعت مهم ترین کاربرد گوگل کافئین است. بگذارید کمی به عقب برگردم: طبق اطلاعاتی که در سایت سرچ انجین لند منتشر شده، قبلا شرایط ایندکس گوگل به این صورت بود که ربات های خزنده وارد سایت شما میشدند، اطلاعات را بررسی میکردند، نگاهی به قدرت محتوا کرده، موضوعش را متوجه شده و بعد از گذشت یک پروسه نسبتا طولانی، آن را ایندکس میکردند.

اما امروز و با کمک گوگل کافئین، سرعت ایندکس توسط این ربات ها بیشتر شده و گوگل به محض مشاهده یک صفحه، در زمان کمی آن را ایندکس میکند. در واقع به دست کافئین، صفحات سایت شما به محض دیده شدن توسط ربات ها و خزش، در نتایج ایندکس میشوند.

اما علاوه بر سرعت ایندکس محتوا، الگوریتم کافئین گوگل کاربردهای دیگری هم داشته و دارد که در ادامه آنها را هم بررسی میکنم:

افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی

کاربرد های کافئین گوگلگوگل در حوالی سال 1998 فعالیت جدی خودش را شروع کرد. آن دوران نهایتا چیزی در حدود 180 میلیون کاربر اینترنت در دنیا وجود داشت و حدودا 2.4 میلیون هم سایت بر بستر اینترنت ساخته شده بودند. اما این آمار در حدود سال 2009 نزدیک به 10 برابر رشد کرده بود! این یعنی تعداد وب سایت ها به 240 میلیون و تعداد کاربران به نزدیک 2 میلیارد نفر رسیده بود!

بنابراین یکی از اهداف و کاربردهای الگوریتم کافئین گوگل دقیقا افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی اطلاعات برای نمایش آنها در نتایج جستجو بود.

انعطاف پذیری در ذخیره اطلاعات

طبق آماری که منتشر شده، انعطاف پذیری گوگل در ذخیره اطلاعات بعد از معرفی کافئین، بسیار زیادتر شده. یعنی چه؟ ببینید گوگل زمانی که قصد ایندکس کردن یک صفحه از سایت شما را داشته باشد، جزئیات و قطعه محتواهای دیگری را هم همراه با آن ذخیره میکند.

منظور تصاویر، ویدیوها، لینک ها و… صفحه است. به همین دلیل بود که بعد از معرفی کافئین، اغلب نتایج جستجو وب تغییری نداشتند اما تغییرات عمده ای در بخش تصاویر، ویدیوها و اخبار در گوگل به وجود آمده و محتواهای زیادی به آن اضافه شد.

بنابراین با کمک کافئین، گوگل میتواند اطلاعات بیشتری را و به شکل بهتری در هر صفحه ذخیره‌سازی کند. به این ترتیب ممکن است کافئین با ذخیره‌سازی و ایندکس اطلاعات اضافی بیشتر در مورد هر صفحه، روی نتایج آن در سئو تاثیر بگذارد

افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی

برای هماهنگی با حجم عظیمی از محتوا و داده‌ها در فضای وب، این الگوریتم ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی را ارائه می‌دهد که باعث می‌شود نزدیک به 100 میلیون گیگابایت داده را در پایگاه داده خود ذخیره کند.

کدام سایت ها تحت تاثیر گوگل کافئین قرار گرفتند؟

البته که بعضی از سایت های انگلیسی در زمان معرفی گوگل کافئین، صحبت هایی از کاهش رتبه و بازدیدشان کردند ولی خب چنین آماری هیچ موقع تایید نشد. در واقع طبق آمار معتبرتر، الگوریتم کافئین روی هیچ سایتی تاثیر منفی نداشت چون قرار به چنین چیزی هم نبود.

اما در ادامه و با توجه به ایندکس بهتر انواع محتوای دیگر و همینطور افزایش سرعت ایندکس، سایت هایی که محتوای تازه تر و پربارتری منتشر میکردند، کمی رتبه و جایگاه بهتری نسبت به قبل دریافت کردند.

چرا صفحات من ایندکس نمی شوند؟

حتی با سیستم نمایه سازی بهبودیافته و با وجود الگوریتم کافئین، ممکن است صفحه شما در SERP ظاهر نشود. ممکن است چندین خطا در فرایند کار شما وجود داشته باشد:

خطاهای خزیدن (Crawl errors)

خطاهای خزیدن زمانی رخ می دهند که گوگل نتواند با سایت شما ارتباط برقرار کند. ممکن است مشکلاتی در سرور یا سایر مشکلات داخلی وجود داشته باشد که Googlebot نمی تواند به فایل های سایت شما دسترسی پیدا کند.

خطاهای URL (URL errors)

صفحاتی که پیوندهای مرده دارند یا قابل دسترسی نیستند، خطای 404 دارند. از آن جایی که کاربران نمی توانند صفحه شما را مشاهده کنند، ممکن است گوگل آن را از SERP حذف کند.

خطاهای نرم (Soft errors)

زمانی که صفحه شما در حال اجرا است اما Googlebot فکر می کند باید یک خطای 404 را برگرداند، یک خطای نرم ایجاد می شود. دلایل ممکن است کلمات کلیدی نادرست شناسایی شده باشند یا محتوایی وجود نداشته باشد.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *