سئو و بهینه سازی

الگوریتم MUM گوگل چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

الگوریتم MUM چیست؟ تاثیر الگوریتم مام بر سئو

الگوریتم MUM یک مدل زبانی است که شبیه به سیستم تبدیل BERT ساخته شده است. این سیستم در سال 2019 عرضه شد و پیشرفت خیره‌کننده‌ای در الگوریتم گوگل ایجاد کرد. به گفته گوگل، MUM، هزار برابر پیشرفته‌تر از BERT است.

قدرت بالای الگوریتم MUM از توانایی آن در چندکاره بودن ناشی می‌شود. این الگوریتم قرار نیست کارهای مختلف را پشت سر هم انجام دهد، بلکه آنها را همزمان اجرا می‌کند. یعنی می‌تواند همزمان متن را بخواند، معنای آن را درک کند، اطلاعات عمیق و دقیقی راجع به موضوع سازمان‌دهی کند و از فایل‌های صوتی و ویدئویی برای غنی ‌کردن اطلاعات کمک بگیرد. الگوریتم MUM گوگل می‌تواند از 75 زبان اطلاعات موردنیاز خود را دریافت کرده و آنها را به صورت چند لایه ترجمه کند. همه این اقدامات تنها در پاسخ به یک جستجو و در کسری از ثانیه انجام می‌شود. گوگل این الگوریتم عظیم و پیشرفت خیره‌کننده را برای پاسخ ‌دادن به پرسش‌های پیچیده کاربران ارائه کرده است.

برای درک دقیق الگوریتم مام به مثال زیر توجه کنید. فرض کنید اهل کوهنوردی هستید، سال گذشته برای کوهنوردی به کوه دماوند رفته‌اید و امسال قصد دارید کوه دنا را تجربه کنید. حالا می‌خواهید بدانید آمادگی برای صعود به کوه دنا چه تفاوت‌هایی با کوه دماوند دارد؟ دمای آنها چه تفاوت‌هایی دارد؟ پوشش گیاهی آن چگونه است؟ مسیر قله چه سختی‌هایی دارد؟ و… برای بدست ‌آوردن این اطلاعات در حالت عادی باید هر کدام از این موارد را جداگانه در گوگل جستجو کنید. ابتدا ارتفاع کوه دنا، اختلاف دمای آن، مسیر صعود به قله، ابزارهای موردنیازتان و دیگر موضوعات لازم را باید یک به یک جستجو کنید تا بتوانید در مجموع اطلاعات موردنیاز خود را بدست آورید.

حال اگر به سراغ یک کوهنورد که قبلاً تجربه صعود به هر دو قله را داشته بروید، کافی است یک سؤال از او بپرسید: «صعود به دنا چقدر با دماوند متفاوت است؟» با این سؤال کوهنورد موردنظر همه اطلاعات موردنیاز را در مورد تفاوت‌های موجود، وسایلی که باید همراه داشته باشید، سختی‌های پیش رو، کارهایی که برای آمادگی باید انجام دهید و بسیاری از نکات دیگر را به شما خواهد گفت.

موضوعاتی مثل این کم نیستند. هر کدام از ما احتمالاً در طول روز چندین بار با چنین مواردی روبرو می‌شویم، مواقعی که برای پاسخ یک سؤال باید چندین جستجو انجام دهیم. خود گوگل تشخیص داده که کاربران برای پیدا کردن جواب سؤالات پیچیده به طور متوسط هشت جستجو انجام می‌دهند. واقعیت آن است که موتورهای جستجو هنوز آنقدر پیشرفته نشده‌اند که مثل یک متخصص به سؤالات پاسخ دهند؛ اما گوگل تصمیم گرفته با ارائه الگوریتم MUM به این مرحله نزدیک‌تر شود. MUM مخفف عبارت Multitask Unified Model بوده که به معنای مدل یکپارچه چندکاره به کار می‌رود. در واقع نام آن اشاره به توانایی این الگوریتم در پاسخ یکپارچه به سؤالات پیچیده کاربران دارد. با نهایی شدن آن دیگر نیازی نیست برای سؤالات پیچیده چندین جستجو انجام دهید، کافی است سؤال خود را از گوگل بپرسید و پاسخ کامل را دریافت کنید.

الگوریتم MUM گوگل چگونه کار می‌کند؟

در پاییز سال 2021 گوگل الگوریتم MUM گوگل را به عنوان الگوریتم تکامل یافته خود به همگان معرفی کرد. الگوریتمی که به گفته کارشناسان گوگل، 1000 برابر برتر و قوی‌تر از الگوریتم BERT است. هر دو آن‌ها از فناوری پردازش زبان طبیعی (natural language) بهره می‌برند اما مام گوگل فراتر از آنچه که تصور کنید، ظاهر شده است.

MUM برای بهبود کیفیت جستجو گوگل آماده‌سازی شده و از چندین فن‌آوری تشکیل شده تا نتایجی که به کاربران نمایش داده می‌شود، بهتر و از لحاظ معنایی نزدیکی زیادی به هدف کاربر از جستجو باشد.

وظایفی که به عهده الگوریتم MUM گوگل است:

  • الگوریتم MUM باید یک درک درست و کاملی از دانش جهان داشته‌باشد
  • این الگوریتم باید بتواند تمامی 75 زبان زنده دنیا را درک کند. لازمه این موضوع، آشنایی با زبان‌ها با مدل زبانی خودشان است
  • در کنار این موارد باید توانایی بالایی در درک تصاویر، صداها و ویدیو برای جستجو داشته‌باشد

طبق اظهارات گوگل درباره این الگوریتم می‌توان موارد زیر را استنباط کرد:

  • هدف گوگل در استفاده از این الگوریتم، این است که جستجو به زبان‌های مختلف را در سطح بین المللی به یک سطح کیفی مشترک برساند. این یعنی کیفیت نتایجی که به کاربران در ایالات متحده آمریکا نمایش داده می‌شود، می‌بایست با کیفیت داده نمایش داده‌شده با کاربران ما با آی پی ایرانی، یکی باشد.
  • هدف دیگر گوگل در استفاده از الگوریتم مام گوگل، این است که تمامی داده‌ها در قالب‌های مختلف رسانه را به طور کامل بررسی کنید و بهترین نتایج را به کاربران هنگام جستجو نمایش دهد. این یعنی هدف گوگل در نمایش داده‌ها به کاربر، روی محتوای متنی تمرکز ندارد، بلکه سعی دارید در قالب‌های مختلف رسانه، یعنی ویدیو، تصویر و… بهترین و باکیفیت‌ترین نتایج را نمایش دهد.

قدرت الگوریتم MUM چقدر است؟

در I/O سال ۲۰۲۱، پرابهاکار راغوان (یکی از متخصصان گوگل)‌، نحوه کارکرد این الگوریتم را توضیح داد. او از پرسش پیچیده «من کوه قله آدامز را فتح کرده‌ام و اکنون‌ می‌خواهم در پاییز آینده برای کوهنوردی به کوه فوجی بروم، برای آماده سازی باید چه کار کنم؟» برای نشان دادن آنچه الگوریتم MUM‌ می‌تواند انجام دهد استفاده کرد. در یک سشن جستجوی معمولی‌، باید همه جنبه‌های مختلف را خودتان جستجو کنید. هنگامی که همه چیز را در اختیار دارید‌، باید آن را با هم ترکیب کنید تا همه سوالات‌تان پاسخ داده شود.

در حال حاضر‌، MUM اینسایت‏‌های بسیاری از منابع مختلف را در جنبه‌های مختلف جستجو ترکیب‌ می‌کند‌، از اندازه‎‌گیری کوه‌ها تا پیشنهاد لباس بارانی‌ (زیرا پاییز، فصل بارندگی در کوه فوجی است) تا استخراج اطلاعات از منابع ژاپنی، زیرا مطالب بیشتری در مورد این موضوع خاص به آن زبان نوشته شده است.

در جستارهای پیچیده‌‎ای مانند مثال بالا، همه چیز به ترکیب موجودات‌، احساسات و قصد فهمیدن معنای چیزی برمی‌گردد. ماشین‌ها در درک زبان انسان مشکل دارند و الگوریتم‌هایی مانند BERT و MUM تقریبا می‌توانند خودشان را به زبان طبیعی نزدیک کنند.

MUM با پردازش زبان و افزودن ویدئو و تصاویر‌، گامی فراتر‌ می‌برد زیرا می‌تواند چند کار را در یک زمان انجام دهد. این امر امکان ایجاد یک نتیجه ارزشمند را فراهم‌ می‌کند که با ارائه یک بخش کاملا جدید از محتوا، به پرسش پاسخ‌ کاربر می‌دهد. الگوریتم MUM حتی در Google Lens هم گنجانده‌ می‌شود‌، بنابراین‌ می‌توانید دوربین خود را روی کفش‎‌های کوهنوردی خود ببرید و بپرسید آیا این کفش‌ها برای پیاده‌روی تا کوه فوجی مناسب هستند؟

البته‌ هدف نهایی همه این الگوریتم‌‏ها این است که به شما کمک کند تا اطلاعات بیشتری را – به احتمال زیاد در محدوده خود گوگل – با جستجوهای کمتری دریافت کنید. ما شاهد افزایش مداوم نتایج ارزشمند و پاسخ‌های خیلی دقیق بوده‌ایم که هر روز بصری‌‎تر و برجسته‌تر‌ می‌شوند و در کوتاه‌‎ترین زمان در اختیار ما قرار می‌گیرند. بسیاری از این تحولات، چه در داخل و چه خارج از جستجو‌، تصویر گوگل را به نوعی ترسیم‌ می‌کند که‌ می‌خواهد پاسخ بیشتر سوالات شما را بدهد.

مقایسه دو الگوریتم BERT و MUM

الگوریتم BERT مخفف عبارت (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) در سال 2019 معرفی شد و تغییرات اساسی در نمایش داده‌ها در جستجو کاربران در گوگل، ایجاد کرد. کاربران بعد از این بروز رسانی نتایج بهتری را در گوگل می‌دیدند و تقریباً متوجه این تغییرات شده بودند. اما این پایان داستان نبود. گوگل با بررسی‌های که انجام داد متوجه شد که هنوز باید موتور جستجوگر خود را بروزتر کند. این شد که با معرفی الگوریتم MUM گوگل تغییرات 1000 برابر قوی‌تر و بهتر در کیفیت نمایش داده‌ها به کاربران، ایجاد کرد.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *