سئو و بهینه سازی

الگوریتم تطبیق دقیق دامنه یا EMD گوگل چیست؟

الگوریتم EMD یا Exact Match Domain چیست؟

EMD یا به روزرسانی دقیق دامنه، یکی از الگوریتم های گوگل در سال 2012 بود که دقیقاً همان چیزی را که نامگذاری شده بود، هدف قرار می‎داد.

هدف از ارائه این الگوریتم، هدف گرفتن نام دامنه نیست، بلکه هدف آن قرار بررسی سایتهایی است که از تاکتیکهای اسپم برخوردار هستند. دامنه‌های منطبق دقیق که همچنین سایتهای بی‌کیفیتی با محتوای ضعیف داشتند را شامل می‌شد. در واقع هیچ نام مستعار دیگری برای نام گذاری الگوریتم EMD وجود نداشت.

ضعف عمده وب سایت‌هایی که با این الگوریتم مواجه می‌شدند، این بود که SEO آن ها دامنه‌هایی با عبارات کلیدی دقیق بود، اما محتوای بسیار ضعیفی داشتند که ارزش کمی را برای وبسایت به ارمغان می‌آورد.

چرا الگوریتم Exact Match Domain ایجاد شده است؟

در گذشته بسیاری از سئوکارها و مدیران سایت، برای اینکه خیلی سریعتر بتوانند به نتایج و اهداف خودشان دست پیدا کنند، از این موضوع سواستفاده می‌کردند. برای مثال بسیاری از سایت‌ها محتوای خوبی نداشتند، ولی فقط به دلیل اینکه از Exact Match Domain یا دامنه تطبیق دقیق استفاده می‌کردند، رتبه‌های بسیار خوبی در نتایج جستجو کسب می‌کردند.

سئوکارها در گذشته از EMD به عنوان یک روش سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) استفاده می‌کردند. چرا که خیلی راحت می‌توانستند سایت‌هایی که با روش کلاه سفید (White Hat SEO) رشد کرده بودند را کنار بزنند و رتبه‌های بهتری در نتایج جستجو بدست آورند.

در نتیجه همین موضوع باعث شد که گوگل و سایر موتورهای جستجوگر، تاثیر Exact Match Domain یا دامنه تطبیق دقیق را کمتر کنند. تاثیر EMD به حدی کم شد که در مارس سال 2011، سایت MOZ یک مقاله در رابطه با این موضوع منتشر کرد و آمارهای آن نشان می‌داد که به صورت چشمگیری تاثیر EMD کاهش پیدا کرده است.

اگر شما وبمسترهای عزیز می‌خواهید از گزند جریمه‌های این الگوریتم در امان بمانید، بهتر است به راهکارهایی برای سئو که این الگوریتم با خود بوجود آورده است، توجه کافی داشته باشید. علاوه بر این، به منظور کسب رتبه بالاتر در نتایج گوگل علاوه بر توجه به الگوریتم EMD گوگل باید اصول زیر را نیز رعایت کنید:

  • توجه به سازگاری صفحات در موبایل
  • اهمیت دادن به کیفیت و طول محتوای سایت
  • استفاده از بک لینک‌های با کیفیت
  • نصب SSL و پروتکل HTTPS
  • Schema Markup (اسکیما)
  • در نظر گرفتن سرعت بارگیری صفحه
  • در نظر گرفتن و توجه به سیگنال‌های اجتماعی
  • استفاده از تصاویر بهینه شده برای موبایل و لپتاپ
  • توجه به سن دامنه

تاثیر الگوریتم EMD بر نتایج گوگل

این الگوریتم تلاش کرده تاثیر دامنه‌هایی با تطبیق دقیق کلیدواژه در رتبه بندی به کمترین میزان ممکن برسد. پیشتر از این گفته شد بسیاری از سایت‌های باکیفیت می‌توانند از جریمه این ابزار فرار کنند. چرا که گوگل تنها با سایت‌های بی‌کیفیت و بی ارزش مشکل دارد. اما اگر محتوای خوبی نداشته باشید و از دامنه‌های emd استفاده کرده باشید، خبر بد این که پروسه جریمه شما سریع‌تر خواهد بود.

طبق اعلام رسمی گوگل این الگوریتم تنها روی 0.6 درصد از سایت‌های انگلیسی مؤثر است. هر چند این عدد کم به نظر میرسد، اما تا کنون توانسته پروسه حذف سایت‌های بی کیفیت با دامنه‌های اسپم را با موفقیت طی کند.

چگونه از دامنه‌های تطبیق استفاده کنیم؟

الگوریتم Exact Match Domain به دنبال جریمه همه سایت‌هایی که از کوئری در نام خود استفاده می‌کنند، نیست. به این موضوع اشاره کردیم. هم اکنون سایت‌های زیادی با قرار دادن کیورد اصلی در دامین فعالیت خود را شروع کرده و به موفقیت نیز دست پیدا کرده‌اند. پس مشکل اصلی کجاست؟ این که شما با سئو ضعیف و با تکیه بر نام خود بخواهید رتبه بگیرید. در این صورت است که مورد غضب این الگوریتم قرار خواهید گرفت.

پس یک راهکار ایده‌آل برای فرار از جریمه گوگل، تمرکز روی تولید محتوای باکیفیت و سئو تخصصی سایت در کنار استفاده از دامنه تطبیق دقیق است.

اما شاید ریسک پذیر نباشید و بخواهید یک راهکار ساده‌تر برای دوری از جریمه موتورهای جستجو پیش بگیرید. در این شرایط بهترین کار استفاده از مشتقات کلمه کلیدی در نام دامنه است. به عبارتی دیگر اگر یک فروشگاه موبایل در اختیار دارید، به جای انتخاب دامنه (buymobile.com) می‌توانید از (easybuymobile.com) استفاده کنید. همچنین قرار دادن نام تجاری یا سایر عبارات می‌تواند از حساسیت گوگل نیز بکاهد.

لازم به ذکر است شما ملزم به استفاده از دامنه تطبیق دقیق نیستید. سایت‌های زیادی مانند Netflix، Amazon یا حتی خود Google از نام‌های تطابقی استفاده نمی‌کنند، اما هریک توانسته‌اند با عملکرد مناسب جایگاه خوبی در نتایج کسب کنند.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *