سئو و بهینه سازی

الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟ چطور از Sandbox خارج شویم؟

الگوریتم sandbox (سندباکس) چیست؟

شاید جالب باشد قبل از پرداختن به تعریف الگوریتم سندباکس، این نکته را با شما به اشتراک بگذاریم که در هر دقیقه، 380 یا به عبارتی 400 وبسایت در حال راه‌اندازی و ورود به دنیای اینترنت هستند. البته هر روز این رکورد در حال جا به جایی است چون هر چقدر تکنولوژی در مسیر پیشرفت سرعت می‌گیرد، نشان می‌دهد که تا چه اندازه رقابلت بین وبسایت‌ها افزایش می‌یابد و لازم است معیارهای جدیدتری برای غربال شدن آن‌ها تعیین شود.

البته در دنیای رقابت بین وبسایت‌ها یک داور منحصر به فرد و متخصص حضور دارد که کاربران را در مرکز توجه خود قرار داده است و در هر شرایطی جانب کاربران را نگه می‌دارد. همه ما نام این دارو حرفه‌ای را می‌دانیم؛ گوگل! حالا تصور کنید که این تعداد از سایت که روزانه متولد می‌شوند و به تعداد سایت‌های قبلی می‌افزایند، چطور باید مدیریت کرد؟

تمام این مدیریت قرار نیست توسط خود گوگل انجام شود؛ بلکه مانند هر سازمان بزرگ دیگری تقسیم کار حرف اول را می‌زند. در همین راستا، گوگل دست به اختراع تعدادی الگوریتم بسیار شگفت‌انگیز کرده که گوگل سندباکس یکی از آن‌ها است. تمام این الگوریتم‌های گوگل مانند دستیاران باوفا و هدفمند عمل می‌کنند و در صدد یافتن بهترین نتیجه برای جلب رضایت کاربر و ساختن بهترین تجربه کاربری برای وی هستند.

الگوریتم Sandbox در معنای لغوی به معنی زمین بازی کودکان است؛ پس نشان‌دهنده وبسایت‌های نوپایی است که تازه پا به عرصه گوگل قرار داده‌اند و به قولی، چندان با راه و روش دنیای اینترنت آشنا نیستند. گوگل با سپردن این وبسایت‌های جوان به درست الگوریتم سندباکس خود، مدیریت کامل آن‌ها را برون‌سپاری می‌کند تا بتواند بخش اعظم تمرکز و توجه خود را روی سایت‌های بزرگ‌تر معطوف سازد. لازم به ذکر است که تمام این اتفاقات زیر نظر گوگل انجام می‌شود؛ پس وبسایت تازه متولد شده خود را به دست فرد مطئنی می‌سپارید!

سند باکس گوگل چه کاری می کند؟

همانطور که گفتیم، الگوریتم سندباکس گوگل برای این است که گوگل مطمئن شود که دامنه جدید قصد ندارد از راه های اسپم و سئو کلاه سیاه، برای گرفتن رتبه های بالا، استفاده کند (برای آن که با سئو کلاه سیاه آشنا شوید، مقاله سئو کلاه سیاه چیست ما را مطالعه کنید).

در تمام این مدت، گوگل به صورت کامل و دقیق تمام فعالیت های سایت را زیر نظر می گیرد و آن را ارزیابی می کند تا ببیند آیا این سایت شایستگی قرار گرفتن در صفحات اول جستجو را دارد یا خیر؟

الگوریتم Google sandbox، دستورالعمل و فاکتورهای مشخصی برای این کار دارد که اگر سایت تازه تاسیس نتواند از فیلتر این قوانین رد شود، همچنان در سندباکس باقی خواهد ماند.

به عبارت ساده‌تر، وب سایت ها باید به گوگل ثابت کنند که هیچ ریگی به کفش ندارند و شایستگی و استحقاق قرار گرفتن در رتبه های بالای گوگل را دارند. عوامل زیادی وجود دارد که می تواند باعث قرار گرفتن در Google sandbox شود، اما اگر محتواهای با کیفیتی بنویسید و بتوانید لینک های طبیعی دریافت کنید، نه تنها جریمه نمی شوید، بلکه به سرعت ایندکس می شوید و از Google sandbox خارج می شوید.

این نکته را فراموش نکنید که برای ایندکس شدن در گوگل و دریافت ورودی، زمان زیادی لازم است. شاید در گذشته با روش های کلاه سیاه می شد این الگوریتم را دور زد، اما در حال حاضر تنها کاری که می توانید انجام دهید، این است که از روش های سئو کلاه سفید استفاده کنید (اگر می خواهید بدانید که سئو کلاه سفید چیست، سری به مقاله ما بزنید.)

فراموش نکنید که هدف اصلی سندباکس، این است که سایت های اسپم، بی ارزش و غیرقانونی را از دور رقابت خارج کند تا کاربران به چنین سایت هایی برنخورند.

چرا در سندباکس گوگل قرار می‌گیریم؟

زمانی که گوگل هنوز الگوریتم‌های پاندا و پنگوئن خود را معرفی نکرده بود، برخی از سایت‌های جدید تنها با هدف ارائه محتوای اسپم ساخته می‌شدند. این سایت‌ها با انجام تکنیک‌های مختلف سئو کلاه سیاه موفق می‌شدند در نتایج گوگل، سریعاً پیشرفت کرده و پیش از آنکه گوگل متوجه رفتار آن‌ها شود حجم زیادی از بازدیدکنندگان را به خود جذب کنند.

در این زمان نیاز بود که گوگل در مورد پیشرفت سایت‌های اسپم در نتایج گوگل، چاره‌ای بیاندیشد؛ این راهکار همان الگوریتمی بود که ما حالا به نام سندباکس آن را می‌شناسیم.

این اقدام گوگل به صورت غیرمستقیم باعث شد که وب سایت‌هایی که محتوای بهتر و جذاب‌تری دارند، سریع تر به دست کاربر برسند و به دنبال آن، سایت‌هایی با محتوای اسپم، به صفحه نتایج یا SERP راه پیدا نکنند.

آیا سندباکس برای همه سایت‌ها فعال می‌شود؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، سندباکس گوگل یک الگوریتم تئوریک است و عده زیادی حتی از وجود آن بی‌خبر‌اند. دلیل این ناآگاهی آن است که جعبه شنی گوگل ممکن است برای همه سایت‌ها فعال نشود.

از طرفی، بسیاری از سایت‌های تازه ساخته شده همچنان شانس جذب بازدیدکننده از طریق صفحه نتایج را دارند، ولی این پیشرفت به قدری کُند اتفاق می‌افتد که ممکن است اصلاً به چشم نیاید.

پس می‌توان اینطور نتیجه گرفت که سندباکس ممکن است در 3 حالت زیر اتفاق بیافتد:

  • سندباکس گوگل اصلاً برای سایت شما فعال نشود
  • روند قرار گرفتن شما در سندباکس خیلی آهسته باشد، به طوری که متوجه آن نشوید
  • به طور ناگهانی و به یک‌باره در سندباکس قرار بگیرید و متوجه سندباکس بودن سایت بشوید

از کجا بفهمیم که در سندباکس گوگل قرار گرفتیم؟

برای اینکه از سندباکس شدن سایت خود مطمئن شوید، باید به ابزار سرچ کنسول سایت خود سر بزنید و ترافیک ورودی کلمات کلیدی سایت خود را بررسی کنید. اگر ورودی سایت شما از عباراتی به جز کلمات کلیدی اصلی سایت‌تان باشد، این می‌تواند سیگنالی باشد که گوگل سایت شما را در سندباکس قرار داده است.

معمولا هرچقدر از زمان راه‌اندازی سایت شما می‌گذرد وضعیت کسب جایگاه در کلمات هدف بهبود می‌یابد و شما یک روند صعودی با شیب کم را مشاهده خواهید کرد. خروج از سندباکس گوگل را می‌توان با یک جهش چشم‌گیر در آمار بازدید و رتبه سایت در کلمات مهم شناسایی کرد. نمودار زیر نشان‌دهنده یک سایت است که بعد از نزدیک به 2 ماه موفق به خروج از سندباکس شده است.

چه کنیم که سریع‌تر از سندباکس خارج شویم؟

وب‌سایت‌های تازه‌کار معمولا یک تا چهار ماه و در برخی از موارد تا ۶ ماه در سندباکس گوگل قرار می‌گیرند. هیچ راه تضمینی برای خروج از سندباکس در این مدت وجود ندارد؛ اما راهکارهایی وجود دارد که خروج وب‌سایت شما از Sandbox را تسریع می‌کند.

در ادامه برخی از مهم‌ترین این راهکارها را بررسی می‌کنیم.

بک لینک بگیرید

سعی کنید از سایت‌های معتبر دیگر بک لینک دریافت کنید. گرفتن بک لینک تاثیر بسیار زیادی روی سئو سایت شما دارد و به گوگل اثبات می‌کند که سایت شما در بستر قانونی فعالیت می‌کند.

توجه داشته باشید که خرید بک لینک جزو روش‌های سئو کلاه سیاه به شمار می‌آید و کمکی به وب‌سایت شما نخواهد کرد.

محتوای مفید و کاربرپسند تولید کنید

تولید محتوا یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای بهبود سئو سایت به شمار می‌رود. سعی کنید در مدت زمانی که در سندباکس قرار دارید به طور مرتب محتوای اصولی و کاربرپسند تولید کنید.

این فعالیت علاوه بر اینکه باعث خارج شدن سریع‌تر شما از سندباکس گوگل می‌شود، به شما برای تدوین استراتژي‌های سئو و تولید محتوا نیز کمک می‌کند.

لینک سازی داخلی انجام دهید

لینک داخلی هم همانند بک لینک‌های خارجی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. لینک‌ سازی داخلی وب‌سایت خود را بهبود ببخشید و مطالب مرتب به هم را به کمک لینک داخلی به یکدیگر وصل کنید.

کلمات کلیدی را فراموش نکنید

اگرچه هنگامی که در سندباکس قرار دارید، روی کلمات کلیدی مهم نمی‌توانید ترافیک دریافت کنید، اما توجه داشته باشید که هنگامی که روی کلمات کلیدی کار می‌کنید این سیگنال را برای موتورهای جستجو ارسال می‌کنید که سایت شما در حال فعالیت و بهبود سئو است.

در اخر باید بگوییم که هیچ چیزی بیشتر از صبر نمی‌تواند سایت شما را از سندباکس گوگل خارج کند. بهتر است در ابتدای فعالیت صبور باشید و استراتژی‌های خود را به درستی پیاده کنید؛ این اطمینان را داشته باشید که پس از مدتی سایت شما از سندباکس خارج خواهد شد و به سرعت رشد خواهد کرد.

کارهای زیر باعث شود که گوگل به سایت شما اعتبار بیشتری بدهد:

  • از سایت‌های مرتبط و معتبر مانند آپارات و یوتیوب، بک لینک‌های ارزشمند بگیرید.
  • محتوای مفید، جدید، و کاربرپسند تولید کنید.
  • از شبکه‌های اجتماعی، سیگنال‌های مثبت دریافت کنید.
  • لینک‌سازی داخلی سایت خود را به بهترین شکل انجام دهید.
  • سایت خود را با کلمات کلیدی خفه نکنید.
  • به جای تمرکز بر کلمات کلیدی کوتاه، از Long Tail Keyword استفاده کنید.
  • استفاده از روش‌های سئو کلاه سیاه، مانند خرید بک‌لینک را فراموش کنید.
  • به طور پیوسته، محتوای جدید و ارزشمند منتشر کنید.

براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *